Viața a avut originea în subteran?

Oamenii de știință de la Universitatea din Duisburg-Essen (UDE) au demonstrat teoria lor că viața ar avea începutul adânc în scoarța terestră.Prin experimente s-a observat ca într-un timp scurt, structuri care erau neînsuflețite au dezvoltat strategii de supraviețuire.

          La inceput a existat vezicula.

      O bulă autogenerată asemănătoare unei bule de săpun, închis de o membrană. Era înconjurat de un lichid conform rețetei „supei primordiale” , cu o temperatură de 40 până la 80 ° C și cu presiune crescută. Conform condițiilor ce se stie că au existat in urma cu 3,8 miliarde de ani și care încă se gasesc si astăzi – adânc în scoarța Pământului.

      Cu această configurație experimentală, chimistul Christian Mayer de la Centrul pentru Nanointegrare (CENIDE) și geologul Ulrich Schreiber, de asemenea profesor la UDE, au simulat umplerea cu apă a unei cavități situată la adancime in scoarța terestră Pământului adaugând și surse geotermale.

      În experimentul lor de laborator, au creat și dezintegrat un total de 1.500 generații veziculare în decurs de două săptămâni. Cercetătorii au descoperit că unele vezicule au supraviețuit schimbării de generație pentru că au avut au încorporat în membrana lor anumiți precursori proteici din supă primordială.

  • Acest lucru a făcut ca veziculele respective să fie mai stabile, mai mici și – cele mai important – membrana lor a devenit mai permeabilă.   

          Transmiterea funcțiilor către generatiile urmatoare.

       După cum susține C. Mayer: „Am ajuns la concluzia, Că, ca strategie de supraviețuire, pe care au dezvoltat-o veziculele a fost capacitatea de a compensa presiunea distructivă.

       Chiar dacă o astfel de vezicula a fost distrusă, generația următoare a preluat structura proteinelor. În acest fel, a adoptat o funcție de la predecesorii săi – similară cu cea clasica moştenire in cazul celulelor.

       Mayer și Schreiber sunt siguri că au arătat drumul către o etapă preliminară a vieții.

„Așa cum am simulat în time-lapse, cu miliarde de ani în urmă, astfel de vezicule ar putea deveni stabile suficient pentru a ieși la suprafață în timpul erupții unui gheizer ” U. Schreiber:

Experimentul a demonstrat ca procesul chimic presupus al unei vezicule prin care viața a avut originea în subteran s-a dovedit capabil ca de-a lungul timpului sa preia functii din ce in ce mai complexe pana la formarea unei celule.

       Observând faptul ca intr-un interval asa de scurt la scala asa, mica – cea de laborator – s-au obtinut astfel de observatii, statistic se poate observa probabilitatea iminenta ca la scara planetara să se formeze in acelasi timp un numar aproape infinit de vezicule cu caracteristici diferite ce lasă in permanenta pentru noua generatie material de mostenit si de mixat.
        După cum a rezumat C. Mayer: „Bănuim că acest tip de evoluție moleculară în profunzime a avut loc paralel sau deplasate temporal cu alte mecanisme.”
Mayer și Schreiber au pregătit o carte numita –
The first cell – the mystery surrounding the beginning of life.” ce va fi publicată în iulie 2020.
Facebook Comentariu
Distribuire
https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2020/06/potentialbeg.jpg?fit=800%2C452&ssl=1https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2020/06/potentialbeg.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Reenabevoluția biologică#viată,celula,experimente,invatam,stiinta.,vezicule          Viața a avut originea în subteran? Oamenii de știință de la Universitatea din Duisburg-Essen (UDE) au demonstrat teoria lor că viața ar avea începutul adânc în scoarța terestră.Prin experimente s-a observat ca într-un timp scurt, structuri care erau neînsuflețite au dezvoltat strategii de supraviețuire.    ...Pentru cei care știu să gândească singuri