„Pentru toți banii pe care îi cheltuim, NASA NU ar trebui să vorbească despre plecarea pe Lună – am făcut-o acum 50 de ani. Ar trebui să ne concentrăm pe lucrurile mult mai mari pe care le facem, inclusiv pe Marte (printre care Luna este parte), Apărare și Știință! „

– Președintele Trump, într-un  tweet.

Deci, da. . . există multe de discutat aici.

În primul rând, să acordăm credit în cazul în care se dorește un credit: Este un lucru cert că astronauții americani au aterizat pe Lună acum 50 de ani (indiferent de ceea ce spun teoreticienii conspirației ).

Dar președintele ar putea dori să se mai uite la  directiva privind politica spațială pe care  a semnat-o în primul an de mandat, care i-a făcut pe cei de la NASA să se întoarcă pe suprafața lunară. De asemenea, putea să-și revizuiască discursul incredibil pe care  vicepreședintele Pence l-a oferit în această primăvară, în care a dat celor de la NASA un termen limită de cinci ani pentru misiunea legată de Lună. Și ar merita să reexaminați cererea administrației sale ca Congresul să adauge 1,6 miliarde de dolari în bugetul NASA în acest scop.

NASA și-a încadrat ambițiile lunare ca o piatră de temelie către o eventuală misiune umană pe Planeta Roșie, la care se referea probabil Trump când a numit Luna „o parte” a planetei Marte.

Dar, doar dacă se merită, putem menționa că: Luna este un satelit al Pământului.

De fapt, Luna este probabil cea mai exact descrisă ca parte a planetei noastre. Rocile aduse de astronauții misiunilor  Apollo  arată că materialul lunar poartă amprente chimice aproape identice cu cele găsite pe Pământ. Oamenii de știință cred că Luna a fost formată din resturile produse în timpul unei ciocniri antice uriașe între Pământ și o protoplanetă, acum dispărută, numită Theia.

Marte are două luni numite Phobos și Deimos, ale căror nume provin din cuvintele grecești drept „panică” și „groază”.

2019 © The Washington Post

Acest articol a fost inițial publicat de The Washington Post .

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/06/853_ph3_waxing_gibbous_2k_web_1024.jpg?fit=1024%2C415&ssl=1https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/06/853_ph3_waxing_gibbous_2k_web_1024.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tudor Diaconuastronomietehnologii pentru explorarea spatiului cosmic#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,explorare spatiala,explorarea lunii,luna,Marte,Planeta Rosie,Trump,Tudor Diaconu'Pentru toți banii pe care îi cheltuim, NASA NU ar trebui să vorbească despre plecarea pe Lună - am făcut-o acum 50 de ani. Ar trebui să ne concentrăm pe lucrurile mult mai mari pe care le facem, inclusiv pe Marte (printre care Luna este parte), Apărare și Știință!...Pentru cei care știu să gândească singuri