Un nou studiu avertizează că există un risc existențial pentru omenire în următoarele decenii din cauza crizei climatice și o probabilitate mare ca civilizația umană să se apropie de sfârșit, dacă nu se vor lua măsuri urgente.

Raportul, publicat de Australian thinktank the Breakthrough National Centre for Climate Restoration, conturează un scenariu apocaliptic care ar putea ajunge „dincolo de pragul supraviețuirii umane” pe o mare parte a planetei noastre până în 2050. Analiza lor calculează riscul de securitate existențial asupra Pământului printr-un scenariu stabilit după 30 de ani în viitor.

Studiul refuză să-și reducă aprecierea sumbră asupra ceea ce s-ar putea întâmpla, avertizând asupra unui „risc existențial pentru civilizație […] care prezintă consecințe negative permanente asupra umanității, care nu pot fi niciodată anulate, fie anihilarea vieții inteligente, fie limitarea permanentă și drastică a potențialului său. ”

Autorii susțin că acum suntem într-o situație unică, fără un echivalent istoric, cu temperaturi asemănătoare cu cele pe care omenirea nu le-a experimentat vreodată și cu o populație de aproape 8 miliarde de oameni. Acest lucru ne cere să depunem eforturi pentru a evita posibilitățile catastrofice, mai degrabă decât să ne uităm la  probabilități, deoarece învățarea din greșeli nu este o opțiune atunci când vine vorba de riscuri existențiale.

Având în vedere acest lucru, ei propun un scenariu plauzibil și teribil „scenariul din 2050”, în care omenirea ar putea face față colapsului ireversibil în doar trei decenii. Deci, aici avem:

2020-2030

Guvernele nu reușesc să acționeze pe baza dovezii că Acordul de la Paris nu este suficient pentru a menține temperatura Pământului de la a crește și va „bloca din încălzire cel puțin 3 ° C”. După cum se prevedea în studiile anterioare , nivelurile de dioxid de carbon au atins 437 părți per milion, ceea ce nu s-a observat în ultimii 20 de milioane de ani. Planeta se încălzește cu 1,6 ° C (2,8 ° F).

2030-2050

Viteza emisiilor în 2030 sunt reduse. Cu toate acestea, feedback-ul privind ciclul carbonului și utilizarea continuă a combustibililor fosili, până în 2050, vor duce la o creștere temperaturilor cu 3 ° C (5,4 ° F).

2050

Până în 2050, există un consens științific că am ajuns la punctul de vârf pentru ghețarii din Groenlanda și Antarctica de Vest, cu mult înainte de încălzirea cu 2 ° C (3,6 ° F) și pentru permafrostul(strat de sol și de roci care nu se dezgheață nici în timpul verii) din lumea întreagă la 2,5 ° C (4,5 ° F). Se joacă un scenariu „Pământul – casa fierbinte” , care remarcă că temperaturile Pământului sunt sortite să crească cu încă 1 ° C (1,8 ° F) chiar dacă am opri imediat toate emisiile nocive.

 

Articol scris inițial în engleză pe physics-astronomy.com, la data de 6/05/2019.

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/06/extra_large-1559647439-cover-image.jpg?fit=1024%2C576&ssl=1https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/06/extra_large-1559647439-cover-image.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tudor Diaconu1. știință@liber cugetator,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,2050,pamant,soarta pamantului,Tudor DiaconuUn nou studiu avertizează că există un risc existențial pentru omenire în următoarele decenii din cauza crizei climatice și o probabilitate mare ca civilizația umană să se apropie de sfârșit, dacă nu se vor lua măsuri urgente. Raportul, publicat de Australian thinktank the Breakthrough National Centre for Climate Restoration, conturează un scenariu...Pentru cei care știu să gândească singuri