Știm că este acolo – dar nu știm de unde a apărut.

O Anomalie În Masă

Cel mai mare crater a Lunii – bazinul de 1.240 mile Aitken (SPA) care are aproximativ patru miliarde de ani ascunde ceva enorm și metalic sub suprafața sa, descoperit de cercetătorii de la Universitatea Baylor și dezvăluit lumii săptămâna aceasta.

Este o descoperire care continuă să intrige oamenii de știință. De unde a apărut această creștere de 4,8 litri? Din ce se compune?

„Imaginați-vă că ați luat o grămadă de metal de cinci ori mai mare decât insula Hawaii și o îngropați în subteran”, a declarat Peter B. James, autorul lucrării, într-un comunicat de presă . „Cam atât de multă masă am detectat.”

Există Două Teorii

Există două motive pentru care această masă există, potrivit cercetătorilor care au descoperit-o.

Primul este că „metalul de la asteroidul care a format acest crater este încorporat în mantaua Lunii”, a spus James. Al doilea este că suprafața lichidă de magmă a Lunii a fost solidificată cu miliarde de ani în urmă, lăsând oxizi denși de nichel și fier.

„Cred că ambele teorii ar putea fi valabile”, a declarat Sara Mazrouei, doctor la Departamentul de Științe a Pământului de la Universitatea din Toronto. „Ar putea fi resturi de oxizi denși sau de bază ale unui corp ce a provocat o ciocnire imensă. Cel din urmă pare mai plauzibil. ”

Formarea Lunii

Indiferent de ceea ce a cauzat masa gigantică ce se află în Lună, înțelegerea originii bazinului SPA al Lunii este esențială pentru a învăța despre formarea satelitului.

„Nu există nicio îndoială că acest bazin este foarte interesant – este cel mai mare exemplu de impact pe care îl cunoaștem în sistemul solar”, a scris într-un e-mail Rosaly Lopes, cercetător științific la Laboratorul de propulsie Jet al NASA (JPL).

„Cu toate acestea, cu cât învățăm mai mult despre SPA și formarea acestuia, cu atât vom afla mai multe despre primele zile ale lunii, ale Pământului și ale interiorului sistemului solar”, a scris Mazrouei.

Mai Multe Întrebări

Nava spațială a Chinei Chang’e-4, a aterizat în luna ianuarie, în craterul Von Kármán – un crater situat în interiorul bazinului SPA.

A fost poziționat spre latura îndepărtată a Lunii pentru a examina compoziția chimică a rocilor lunare și a solului – dar este puțin probabil că va fi capabil să ia probe a masei ciudate care se ajunge la „adâncimi mai mari de 300 km, potrivit ziarului cercetătorilor .

În același timp, eforturile de revenire a oamenilor pe Lună se îmbunătățesc. NASA vede 2024 ca următorul an pentru a trimite astronauții americani pe suprafața sa. Poate că atunci vom avea șansa să ne uităm mai atent la secretul uriașei mase din interiorul Lunii.

 

Articol scris inițial în engleză pe futurism.com, la data de 13 Iunie 2019.

 

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/06/scientists-baffled-mass-moon-surface-1200x630.png?fit=1024%2C538&ssl=1https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/06/scientists-baffled-mass-moon-surface-1200x630.png?resize=150%2C150&ssl=1Tudor Diaconuastronomie#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,aselenizare,luna,SPA,Tudor DiaconuȘtim că este acolo - dar nu știm de unde a apărut. O Anomalie În Masă Cel mai mare crater a Lunii - bazinul de 1.240 mile Aitken (SPA) care are aproximativ patru miliarde de ani ascunde ceva enorm și metalic sub suprafața sa, descoperit de cercetătorii de la Universitatea Baylor...Pentru cei care știu să gândească singuri