Biologul american Edward Osborne Wilson, cunoscut sub numele de „tatăl sociobiologiei”, susține că Pământul suferă „o moarte prin intermediul a mii de leziuni” din cauza religiei și că ar trebui să dispară în folosul progresului uman.

În cea mai recentă ediție a New Scientist, Wilson a explicat că următoarea sa carte ar analiza viitorul oamenilor și al Pământului.

Biologul care a câștigat premiul Pulitzer a avertizat că oamenii încă nu și-au dat seama că „structura tribală” distrugea planeta cu „o mie de tăieturi”, potrivit unei transcrieri parțiale obținute de International Business Times.

Pulitzer, acordat de Universitatea din Columbia, sunt premii anuale pentru ziare, reviste și acoperiri digitale. În reviste precum The New York Times și The Washington Post, Pulitzerul este considerat punctul culminant al fiecărei cariere jurnalistice.

„Toate ideologiile și religiile au răspunsuri proprii pentru marile întrebări, dar acestea sunt adesea legate ca o dogmă pentru vreun fel de trib”, a spus el. „Religiile, în particular, prezintă elemente supranaturale pe care alte triburi, alte religii nu le pot accepta … Și fiecare trib, indiferent cât de generos, blând, iubitor și caritabil, disprețuiește toate celelalte triburi.

„Oamenii din întreaga lume au o tendință puternică să se întrebe dacă un zeu îi privește sau nu. Practic, toți oamenii se întreabă dacă vor avea o altă viață”, a continuat Wilson. «Acestea sunt lucrurile care unesc omenirea».

Dar a spus că „căutarea transcendentă a fost deturnată de religiile tribale”.

„Atunci aș spune că, din motive de progres uman, cel mai bun lucru pe care l-am putea face ar fi diminuarea, până la eliminarea religiilor. Dar, desigur, nu eliminăm dorințele naturale ale speciei noastre și nici nu ridicăm aceste mari întrebări”.

Wilson, care a fost crescut ca baptist în Alabama, a spus că „a plecat” de la creștinism, dar nu se referă la el însuși ca ateu.

 

Articol scris în engleză pe physics-astronomy.com, la data de 6 mai 2019

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/06/wff.jpg?fit=640%2C400&ssl=1https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/06/wff.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tudor Diaconu4. Religii#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,#religie,biolog,eliminarea religiei,religii tribale,Tudor DiaconuBiologul american Edward Osborne Wilson, cunoscut sub numele de 'tatăl sociobiologiei', susține că Pământul suferă 'o moarte prin intermediul a mii de leziuni' din cauza religiei și că ar trebui să dispară în folosul progresului uman. În cea mai recentă ediție a New Scientist, Wilson a explicat că următoarea sa...Pentru cei care știu să gândească singuri