Psihoterapia este un proces care are scopul de a îndeplini o serie de obiective pe care persoanele în cauză le pot împlini alături de cineva specializat în acest domeniu și în cunoștință de cauză pentru a le oferi suportul necesar, anume psihoterapeutul.

În acest sens, ar fi bine să cunoaștem avantajele pe care le putem obține: în funcție de dorințele fiecărei persoane în parte, putem învăța să ne gestionăm emoțiile, ne putem crește încrederea în sine, putem lucra asupra comportamentului nostru, putem învăța să controlăm gândurile distructive, printre multe altele.

 

 

Cu siguranță acest demers este unul care asigură apariția unor rezultate în timp, însă toate acestea în contextul în care apar următorii factori din partea celor interesați de a parcurge acest drum avantajos: motivație, timp, răbdare, interes, implicare, sinceritate, comunicare, deschidere.

În cadrul acestui demers nu există un număr impus de ședințe, dat fiind faptul că apariția unor beneficii este în raport cu o serie de factori: cu toate acestea, în măsura în care vrem acest lucru cu adevărat, rezultatele vor fi pe măsură.

Având toate aceste informații, putem spune că procesul de psihoterapie este unul în urma căruia putem obține o serie de beneficii, însă acestea apar în urma efortului pe care îl depunem – înainte de a cere un ajutor, ar fi relevant să conștientizăm faptul că îl merităm și că ne este util, astfel încât să fim sinceri cu noi, înainte de toate.

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/04/Terapie-psihologica-Baia-Mare-Psihoterapeut-Stefana-Tirica.jpg?fit=1024%2C684&ssl=1https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/04/Terapie-psihologica-Baia-Mare-Psihoterapeut-Stefana-Tirica.jpg?resize=150%2C150&ssl=1AlexandraÎntrebări frecventepsihologie de bazăpsihoterapeutul de serviciu#AlexandraGabriela,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#psihologie,#psihoterapiecognitivcomportamentala,#psihoterapieintegrativa,psihoterapiePsihoterapia este un proces care are scopul de a îndeplini o serie de obiective pe care persoanele în cauză le pot împlini alături de cineva specializat în acest domeniu și în cunoștință de cauză pentru a le oferi suportul necesar, anume psihoterapeutul. În acest sens, ar fi bine să cunoaștem...Pentru cei care știu să gândească singuri