Nu mai sunt scutiri religioase, Montreal impozitează bisericile.

Pentru prima dată, bisericile din Montreal sunt forțate să plătească impozite, iar unii lideri ai acestora sunt foarte nefericiți.

CTV Montreal raportează că bisericile și spațiile bisericești care nu sunt folosite în mod explicit în scopul închinării sunt acum proprietate impozabilă și trebuie tratate ca orice altă proprietate în ceea ce privește impozitele.

Așa cum se aștepta, cei care beneficiau de statutul de scutire fiscală de care beneficiază bisericile nu sunt prea  fericiți. Din nou, CTV Montreal raportează:

Joel Coppetiers, ministrul de la biserica presbiteriană Cote des Neiges, a fost șocat atunci când instituția sa primea pentru prima dată o notă fiscală municipală …

„Indicația este că nu există o scutire pentru biserică în ansamblu, există doar o scutire pentru acele zone folosite pentru închinarea publică și lucruri legate direct de ea”, a spus Coppetiers.

Și în timp ce unii dintre cei care beneficiază de statutul de scutire fiscală de care se bucurau anterior bisericile din Montreal sunt nemulțumiți de schimbări, alții sărbătoresc micul pas spre o structură fiscală mai echitabilă.

Într-adevăr, subvenționarea bisericilor scutite de taxe costă banii contribuabililor, o mare sumă de bani .

De exemplu, un raport recent al Institutului de Politică Seculară arată că bisericile scutite de impozite plătesc contribuabililor americani 71 de miliarde de dolari în fiecare an.

Printre constatările raportului : În fiecare an grupurile religioase primesc 35,3 miliarde de dolari subvenții federale de impozit pe venit și 26,2 miliarde dolari subvenții la impozitul pe proprietate. În plus, organizațiile religioase au beneficiat, de asemenea, de subvenții de impozit pe venit de aproximativ 6,1 miliarde de dolari, împreună cu 1,2 miliarde de parohii și cu 2,2 miliarde de dolari în subvenția pentru inițiative religioase.

În discutarea problemei cu bisericile scutite de taxe, Bill Maher face un caz special pentru a pune capăt statutului scutit de taxe pentru instituțiile religioase, menționând:

De ce, în numele cerului, nu impunem religia? Un act magic, homofob, care a fost folosit pentru a justifica totul, de la mutilarea genitală până la genocid. Vrei să ridici taxa pe tutun, așa că copiii nu primesc cancer, OK. Dar să punem unul la școala duminicală, ca să nu fie proști.

Maher are dreptate. Ar trebui să taxăm biserica. Nu există niciun motiv pentru care non-religioșii ar trebui să subvenționeze superstițiile religioase.

Poate că, mai important, scutirile de taxe pentru biserici încalcă separarea bisericii și a statului consacrate în clauza de stabilire a primei modificări a Constituției SUA.

Este timpul să impozitezi biserica!

 

Articol scris inițial în engleză pe patheos.com, la data de 16 mai 2017.

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/04/Church-Notre-dame-Montreal3.jpg?fit=1000%2C510&ssl=1https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/04/Church-Notre-dame-Montreal3.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tudor DiaconuCugetări#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,biserica,impozitat biserica,impozite,Tudor DiaconuNu mai sunt scutiri religioase, Montreal impozitează bisericile. Pentru prima dată, bisericile din Montreal sunt forțate să plătească impozite, iar unii lideri ai acestora sunt foarte nefericiți. CTV Montreal raportează că bisericile și spațiile bisericești care nu sunt folosite în mod explicit în scopul închinării sunt acum proprietate impozabilă și trebuie tratate...Pentru cei care știu să gândească singuri