În această săptămână, am realizat prima imagine directă a orizontului evenimentului unei găuri negre .

A fost un eveniment uriaș, care schimbă știința în nenumărate domenii, și care nu a dezamăgit cu imaginea care confirmă teoria relativității lui Einstein .

Și este chiar mai nebunesc când puneți în perspectivă dimensiunea exactă a gaurii negre M87 . 

Dacă acest lucru nu este suficient pentru a vă zdrobi mintea, atunci acest videoclip de la YouTuber morn1415  ar putea face-o.

Videoclipul de mai sus cu  privire la dimensiunea găurilor negre începe puțin cam prea dramatic, dar când ajungeți la comparațiile vizuale, ne dăm seama că creierul nostru a fost făcut praf.

Primul lucru pe care trebuie să îl cunoașteți este că orice materie poate deveni o gaură neagră dacă este micșorat, dar totuși cu aceeași masă, peste raza lui Schwarzchild .

Pentru Soarele nostru, înseamnă că ar trebui să fie micșorat până la dimensiunea unui mic oraș pentru a deveni o gaură neagră.

Și Pământul ar fi trebuit să fie adus până la dimensiunea unui arahide.

Este incredibil să te gândești. Dar apoi ia în considerare cât de masive sunt celelalte găuri negre despre care știm, cum ar fi  XTE J1650-500 , care este în jurul dimensiunii Manhattanului, dar conține trei sau patru mase solare.

Există și mai multe găuri negre de dimensiuni medii, cum ar fi  M82 X-1 , care este micșorată până la mărimea lui Marte și conține masa a 1.000 de Sori.

Și nici măcar nu am pomenit de gaurile negre supermassive  , care se găsesc în centrul aproape a oricărei galaxii masive despre care știm.

Una dintre aceste găuri negre din centrul galaxiei Phoenix are o masă de 20 de miliarde de sori.

Pentru perspectivă, gaura neagră M87 pe care am fotografiat-o are aproximativ 6,5 miliarde de ori masa Soarelui – deci nu la fel de masivă ca și gaura neagră Phoenix, dar încă enorm de mare atunci când o vezi.

Chiar dacă crezi că știi, nu o faci. Ai încredere în noi.

Acest articol a fost actualizat dintr-o poveste publicată pentru prima dată în noiembrie 2016.

 

 

 

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/04/scale_of_black_holes_new_pic_1024.jpg?fit=1024%2C415&ssl=1https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/04/scale_of_black_holes_new_pic_1024.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tudor Diaconuastronomie#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,gaura neagra,M87,Tudor DiaconuÎn această săptămână, am realizat prima imagine directă a orizontului evenimentului unei găuri negre . A fost un eveniment uriaș, care schimbă știința în nenumărate domenii, și care nu a dezamăgit cu imaginea care confirmă teoria relativității lui Einstein . Și este chiar mai nebunesc când puneți în perspectivă dimensiunea exactă a gaurii negre M87 .  Dacă acest lucru nu este...Pentru cei care știu să gândească singuri