O figură anti-vaccinistă de frunte și politician italian a fost spitalizat cu varicelă la începutul acestei săptămâni.

Massimiliano Fedriga, care este președintele regiunii Friuli-Venezia Giulia și membru al Partidului Ligii de Nord din dreapta, a dezvăluit că era bolnav de varicelă pe Twitter .

El a militat anterior împotriva decretului Lorenzin, prin care vaccinarea a fost obligatorie pentru copii înainte de a merge la școală, în 2017.

La acea vreme, el a spus că a avut propriii copii vaccinați, dar credea că nu ar trebui să fie forțat la oameni, raportează La Vanguardia .

El a susținut, de asemenea, că efectuarea celor 12 vaccinări, care includ varicelă și rujeolă, obligatorie, nu a fost cea mai bună metodă pentru a convinge anti-vacciniștii.

El a petrecut patru zile în spital fiind tratat de varicelă.

După ce a fost eliberat, el a scris pe social media: „Sunt bine, sunt acasă în convalescență(perioadă de tranziție prin care trece un bolnav după vindecare până la însănătoșirea deplină) și vă mulțumesc tuturor”.

Microbiologul Roberto Burioni a împărtășit vestea despre vărsatul de vânt de al domnului Fedriga de pe Twitter, spunând că a adus în atenția tuturor problema vaccinărilor la adulți.

Scriind pe site-ul său MedicalFacts , el a adăugat: „Dl. Fedriga, la fel ca mulți adulți, nu a fost vaccinat … dacă ar fi fost vaccinat ca adult, el ar fi perfect sănătos acum.”

Dacă ar fi infectat o femeie însărcinată, s-ar fi confruntat cu un copil malformat sau cu un avort.

„Singurul mod în care trebuie să evităm astfel de tragedii este să ne vaccinăm cu toții pentru a preveni răspândirea  acestui virus periculos, care ar fi putut afecta o persoană mult mai vulnerabilă”.

Înapoi în 2017, el a fost împotriva decretului Lorenzin, care a făcut vaccinarea obligatorie pentru copii înainte de a putea merge la școală
El a repetat afirmațiile, spunând: „Întotdeauna am spus că sunt în favoarea vaccinurilor, iar realizarea rezultatului este necesară pentru a forma o alianță cu familiile și nu pentru a le impune.

„Criticii au spus chiar că voi primi varicela de la copiii mei, fără să-mi dau seama că copiii mei sunt vaccinați (așa cum am spus în multe interviuri)”.

Decretul Lorenzin a fost introdus de guvernul italian după izbucnirea rujeolei în 2017.

Aceasta însemna că părinții copiilor nevaccinați ar fi amendați între £ 85 (100 de euro) și £ 428 (500 de euro).

Legea, numită după fostul ministru al sănătății Beatrice Lorenzin, care a introdus-o, a însemnat de asemenea că copii sub șase ani pot fi trimiși acasă din grădiniță dacă nu sunt vaccinați.

Datele furnizate de Organizația Mondială a Sănătății au arătat că țara nu și-a îndeplinit rata de vaccinare recomandată la 95%, 165 cazuri de rujeolă fiind raportate în ianuarie.

Cazul vaccinărilor obligatorii a fost propulsat luna trecută când un supraviețuitor de cancer de opt ani a fost pus în pericol din cauza copiilor nevaccinați într-o școala din Roma.

 

Articol scris inițial în engleză pe dailymail.co.uk la data de 19 martie 2019

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/03/Fedriga-cover.jpg?fit=758%2C398&ssl=1https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/03/Fedriga-cover.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tudor DiaconuCugetări#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,rujeolă,Tudor Diaconu,vărsat de vantO figură anti-vaccinistă de frunte și politician italian a fost spitalizat cu varicelă la începutul acestei săptămâni. Massimiliano Fedriga, care este președintele regiunii Friuli-Venezia Giulia și membru al Partidului Ligii de Nord din dreapta, a dezvăluit că era bolnav de varicelă pe Twitter . El a militat anterior împotriva decretului Lorenzin, prin care...Pentru cei care știu să gândească singuri