O a doua persoană a fost tratată de HIV
După aproape 12 ani din ziua în care cercetătorii au vindecat cu succes primul pacient HIV, un al doilea pacient a fost eliminat de infecție, potrivit The New York Times .
Raportul este planificat pentru a fi publicat în revista Nature , și cercetătorii vor prezenta, de asemenea, detalii cu privire la caz, la Conferința de Retroviruși și Infecții oportuniste din Seattle.
Cu toate că termenul de „vindecare” a fost încurcat, oamenii de știință aleg să voteze acest caz ca o „remisie” pe termen lung, a spus Times. Acei experți care îl numesc un remediu notează că este „greu de știut cum să definiți cuvântul atunci când sunt doar două cazuri cunoscute”.
Ambii pacienți au fost tratați cu transplant de măduvă osoasă, deși intenția era de a trata mai degrabă cancerul decât HIV.
Dar aceste transplanturi sunt riscante, a precizat Times, cu efecte secundare semnificative care pot dura ani de zile, făcând un astfel de tratament puțin probabil să fie adoptat pe scară largă în timpul apropiat.
Cu toate acestea, experții spun că „reînarmarea corpului cu celule imune modificate în mod similar pentru a rezista la HIV” ar putea deveni un tratament practic în viitor.
Primul pacient care a fost vindecat – Timothy Ray Brown, identificat inițial ca „pacientul din Berlin” – a fost diagnosticat cu leucemie, iar transplantul de măduvă osoasă a fost urmărit după ce chimioterapia a fost nereușită.
Times a spus că transplanturile lui Brown, fiind nevoie de două, au provenit de la un „donator cu o mutație a unei proteine numită CCR5, care se sprijină pe suprafața anumitor celule imune. HIV utilizează proteina pentru a intra în acele celule, și nu poate ajunge la versiunea mutantă. „
El a primit „medicamente imunosupresoare dure care nu mai sunt folosite și au suferit complicații intense luni după transplant”, a spus Times, și la un moment dat acesta a ajuns într-o comă indusă, aproape murind.
Dar al doilea pacient – „pacientul din Londra” – a suferit o experiență mult mai puțin extremă.
După primirea unui transplant de măduvă osoasă de la un donator cu mutație CCR5 în aprilie 2016 pentru limfomul Hodgkin, pacientul a primit și medicamente imunosupresoare, tratamentul nefiind atât de intens.
În septembrie 2017, pacientul din Londra a încetat să mai ia medicamente anti-HIV „, făcându-l primul pacient cunoscut după domnul Brown care a rămas tratat de virus până la un an după încetarea tratamentului.
Un al treilea individ cu HIV care a primit un transplant de măduvă osoasă – cunoscut sub numele de „pacientul din Düsseldorf” – a fost oprit de medicamente anti-HIV timp de patru luni și ar putea deveni cel care urmează să devină al treilea care intră într-o remisie pe termen lung.
IciStem, care întreține o bază de date cu aproximativ 22.000 de donatori de măduvă osoasă cu mutația rezistentă la HIV, urmăresc în prezent 38 de persoane infectate cu HIV și care au primit transplanturi de măduvă osoasă.
Articol scris inițial în engleză pe mavenroundtable.io, la data de 5 Martie 2019.
lasă un comentariu, scrie-ne părerea ta.