Durata de viață

După ce s-au uitat la ADN-ul a peste o jumătate de milion de oameni, cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh cred că pot oferi acum oricărei vârste o „durată fixă de viață”, care va prezice probabilitatea de a trăi o viață mai lungă decât cea medie.

„Dacă vom lua 100 de persoane la naștere sau mai mari și vom folosi durata noastră de viață pentru a le împărți în zece grupe”, a declarat cercetătorul Peter Joshi într-un comunicat de presă , „grupul de vârf va trăi cu cinci ani mai mult decât cel de jos în medie”.

Unități parentale

Într-un studiu publicat în jurnalul  eLife, cercetătorii descriu modul în care și-au creat sistemul duratelor de viață.

În primul rând, ei au analizat datele genetice pe care le-au donat mai mult de 500.000 de persoane către UK Biobank . Apoi s-au uitat la veacurile în care au murit părinții acestor oameni.

Din această comparație, ei au fost capabili să identifice 12 părți ale genomului uman care par să aibă impact semnificativ asupra duratei de viață. Unele dintre aceste părți au fost anterior asociate la boli, cum ar fi Alzheimer sau bolile cardiace, dar cinci dintre aceste regiuni au fost identificate pentru prima dată de noile cercetări.

Prin analiza variațiilor genetice în cele 12 locuri, oamenii de știință au venit cu sistemul lor ale duratei de viata.

Privind înainte

Scopul acestui studiu a fost acela de a identifica genele specifice care influențează în mod direct viteza de îmbătrânire, dar, din nefericire, cercetătorii nu au prea avut succes în această privință – dacă genele respective există, echipa Edinburgh nu le-a detectat prin acest studiu.

Totuși, identificarea celor cinci noi regiuni ar putea servi drept punct de plecare pentru viitoarea cercetare anti-îmbătrânire , așa cum ar putea descoperi echipa că genele care afectează creierul și inima joacă cel mai mare rol în variația duratei de viață.

Cercetătorii cred, de asemenea, ca serviciile de testare a ADN-ului la domiciliu ar putea oferi clienților medii de viață în viitor, potrivit The Telegraph , ceea ce înseamnă că în curând vei putea afla pentru mai putin de 192 dolari dacă ai putea trăi cam cât media de viață a unei persoane obișnuite.

Articol scris inițial în engleză pe futurism.com, la data de 16 Ianuarie 2019.

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/03/lifespan-score-prediction-dna-1200x630.jpg?fit=1024%2C538&ssl=1https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/03/lifespan-score-prediction-dna-1200x630.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tudor Diaconu1. științăCugetări#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,ADN,anti aging,anti imbatranire,imbatranire,Tudor DiaconuDurata de viață După ce s-au uitat la ADN-ul a peste o jumătate de milion de oameni, cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh cred că pot oferi acum oricărei vârste o 'durată fixă de viață', care va prezice probabilitatea de a trăi o viață mai lungă decât cea medie. 'Dacă vom...Pentru cei care știu să gândească singuri