În octombrie am aflat că oamenii de știință vor să realizeze o versiune actualizată a  Mesajului Arecibo  – un mesaj radio trimis în spațiu acum 44 de ani pentru a atrage atenția extratereștrilor – și au cerut  ajutorul publicului să decidă ce ar trebui să conțină noul mesaj.

                Dacă ai avut vreodată o idee pe care ai vrea s-o împărtășești cu extratereștrii, acum e momentul.

                O adevărată provocare

                Vinerea trecută, Observatorul Arecibo (AO) a publicat pe siteul său web detalii despre provocarea pe care o lansează în legătură cu acest mesaj.

                Potrivit site-ului, echipe de 10 elevi din grădiniță până în colegiu pot participa la această provocare, dar nu va fi ca trimiterea unui simplu mail către AO.

                Participanții vor trebui să spargă mesaje codate, să rezolve puzzle-uri care le pun mintea la lucru și multe altele ce le vor dezvălui noi detalii despre provocare, cum să-și înscrie echipele și cum să creeze un mesaj pentru extratereștri.

                Aceste mici provocări necesită cunoștințe despre AO, cunoștințe despre spațiu și alte științe.

                Fiți gata

                AO va lansa prima parte a provocării pe 16 decembrie, astfel încât participanții au doar o lună la dispoziție să-și formeze echipele și să se pregătească pentru a-și pune cunoștințele despre spațiu la încercare.

                Provocarea va continua pe parcursul a nouă luni, și câștigătorul va fi numit în Octombrie 2019, la cea de-a 56-a aniversare a observatorului.

                ”Suntem nerăbdători să vedem cu ce idei vor veni tinerii de pe întreg globul pământesc”, a declarat Francisco Cordova, directorul AO, într-un comunicat de presă .

                Articol scris inițial în engleză pe futurism.com, la data de 19 noiembrie 2018.

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/11/message-aliens-arecibo-challenge-1200x630.jpg?fit=1024%2C538&ssl=1https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/11/message-aliens-arecibo-challenge-1200x630.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tudor DiaconuEvenimentenoutăți#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,concurs,extraterestri,mesaj in spatiu,Tudor Diaconu                În octombrie am aflat că oamenii de știință vor să realizeze o versiune actualizată a  Mesajului Arecibo  - un mesaj radio trimis în spațiu acum 44 de ani pentru a atrage atenția extratereștrilor - și au cerut  ajutorul publicului să decidă ce ar trebui să conțină noul mesaj.                 Dacă ai avut...Pentru cei care știu să gândească singuri