Abilitatea de a inversa îmbătrânirea este ceva ce mulți oameni și-ar dori să vadă întâmplându-se în timpul vieții lor. Acest lucru este încă departe de realitate, dar în ultimul nostru experiment am reușit să inversăm îmbătrânirea celulelor umane, care ar putea oferi baza pentru viitoarele medicamente anti-degenerare.

Îmbătrânirea poate fi privită ca o scădere progresivă a funcției corporale și este legată de majoritatea bolilor cronice comune de care suferă oamenii, cum ar fi cancerul, diabetul și demența.

Există multe motive pentru care celulele și țesuturile noastre nu mai funcționează, dar o nouă descoperire în biologia îmbătrânirii este reprezentată de  acumularea de celule „senescente” în țesuturi și organe. Celulele senescente sunt celule deteriorate mai vechi care nu funcționează așa cum ar trebui, dar care compromit și funcția celulelor din jurul lor. Eliminarea acestor celule vechi disfuncționale a demonstrat că îmbunătățește multe caracteristici ale procesului de îmbătrânire al animalelor, cum ar fi debutul întârziat al cataractei.Încă nu înțelegem de ce celulele devin senescente pe măsură ce îmbătrânim, dar deteriorarea ADN-ului, expunerea la inflamație și deteriorarea moleculelor de protecție de la sfârșitul cromozomilor – telomerii, îndreaptă în aceasta direcție.

sursă imagine: scientificamerican.com

Recent, s-a constatat că ceea ce conduce la senescență poate fi pierderea abilității noastre de a transforma și dezactiva genele la momentul potrivit și în locul potrivit. O gena,mai multe mesaje Pe măsură ce îmbătrânim, ne pierdem capacitatea de a controla modul în care genele noastre sunt reglementate. Fiecare celulă din corp conține toate informațiile necesare pentru viață, dar nu toate genele sunt activate în toate țesuturile sau în toate condițiile. Aceasta este una dintre modalitățile prin care o celulă cardiacă este diferită de cea renală, în ciuda faptului că acestea conțin aceleași gene.

Când o genă este activată de semnalele din interiorul sau din exteriorul celulei, aceasta scrie un mesaj molecular (numit ARN) care conține toate informațiile necesare pentru a face ceea ce face gena.

Acum stim ca peste 95% din genele noastre pot produce mai multe tipuri diferite de mesaje, in functie de nevoile celulei. O modalitate bună de a ne gândi la acest lucru este de a considera fiecare genă drept o rețetă. Puteți face fie o prăjitură de vanilie, fie un tort de ciocolată, în funcție de includerea sau nu a  ciocolatei. Genele noastre pot funcționa astfel.

Decizia cu privire la tipul de mesaj care se produce la un moment dat este făcută de un grup de aproximativ 300 de proteine ​​numite „factori de îmbinare”.

sursă imagine: femalefirst.co.uk

Pe măsură ce îmbătrânim, cantitatea de factori de îmbinare scade. Aceasta înseamnă că celulele îmbătrânite sunt mai puțin capabile să comute și să dezactiveze gene pentru a răspunde la schimbările din mediu.

Noi și alții am demonstrat că nivelurile acestor factori de reglementare importanți sunt scăzuți în probele de sânge de la persoanele în vârstă și, de asemenea, în celulele senescente umane izolate din diferite tipuri de țesuturi.Întinerirea celulelor vechi Am căutat modalități de a transforma din nou factorii de îmbinare.

În noua noastră lucrare am arătat că prin tratarea celulelor vechi cu o substanță chimică care eliberează cantități mici de hidrogen sulfurat am reușit să creștem nivelurile unor factori de îmbinare și să întinerim celulele umane vechi.

Hidrogenul sulfurat este o moleculă care se găsește în mod natural în corpul nostru și s-a dovedit că îmbunătățește câteva trăsături ale bolilor determinate de vârstă la animale.Dar poate fi toxic în cantități mari, așa că trebuie să găsim o modalitate de a o livra direct la partea din celulă unde este nevoie.

Prin utilizarea unui „cod poștal molecular” am reușit să livrăm molecula , structurile care produc energie în celule, unde credem că acționează, permițându-ne să folosim doze mici, care sunt mai puțin susceptibile de a provoca efecte secundare.

Suntem încrezători că, în utilizarea de instrumente moleculare, cum ar fi acest lucru, vom putea elimina în cele din urma celulele senescente la oameni vii, care ne-ar permite să vizăm mai multe boli legate de vârsta în același timp. Acesta este un proiect de viitor care are un început interesant.

Lorna Harries, conferențiar în Genetică Moleculară, University of Exeter și Matt Whiteman, profesor în Terapia Experimentală, University of Exeter.

Articol publicat inițial pe  sciencealert.com

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/08/ABiologicalAgedCellScientistReversedCellAgeing2_1024.jpg?fit=1024%2C415&ssl=1https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/08/ABiologicalAgedCellScientistReversedCellAgeing2_1024.jpg?resize=150%2C150&ssl=1laura1. științămistere ale științei#genetica,#liber-cugetatori,celule senescente,gene,imbatranire,inversareaîmbătrânirii,medicina,mitocondrii,nemurire,stiinta.,tinerete Abilitatea de a inversa îmbătrânirea este ceva ce mulți oameni și-ar dori să vadă întâmplându-se în timpul vieții lor. Acest lucru este încă departe de realitate, dar în ultimul nostru experiment am reușit să inversăm îmbătrânirea celulelor umane, care...Pentru cei care știu să gândească singuri