Într-o demonstrație destul de remarcabilă, fizicienii de la Universitatea de Științe și Tehnologie din China și Universitatea de Posturi și Telecomunicații din Nanjing au dezvoltat o modalitate de a utiliza memoria cuantică pentru comunicația directă cu siguranță (QSDC). Ei au publicat rezultatele experimentului lor în revista Physical Review Letters.

Ori de câte ori se întâlnește cuvântul cuantic, nu este neobișnuit să ne simțim puțin siguri de ceea ce înseamnă. Deoarece cuantumul se referă la cele mai mici tipuri de materie – de obicei particule – conceptul nu ar trebui să fie prea greu de explicat. Fizica cuantică se referă, în esență, la „fizica micului”. Alte teorii sau aplicații descriu un comportament al particulelor. Comunicarea cuantică, schimbul de informații utilizând particule cuantice, este o astfel de aplicație.

QSDC este o formă sigură de comunicare cuantică; Ceea ce este cunoscut sub numele de criptografie cuantică.

„Comunicarea cuantică oferă un avantaj absolut de securitate și a fost dezvoltată pe scară largă în ultimii 30 de ani”, a spus cercetătorii în rezumatul studiului, adăugând că „[QSDC] promovează o mare siguranță și instantaneu în comunicare prin transmiterea directă a mesajelor peste un cuantum Canal „. De obicei, protocoalele QSDC se bazează pe linii de întârziere a fibrelor pentru a transmite informații, care au limitările lor. Cu toate acestea, utilizarea memoriei cuantice poate fi capabilă să depășească aceste limitări.

COMUNICAREA CUANTĂ CU DISTANȚĂ LUNGĂ

Întrucât comunicarea cuantică este mai sigură, fizicienii au lucrat la modalități de extindere a frecvenței sale obișnuite. Acest lucru necesită o memorie cuantică, care să îi permită să controleze în mod eficient transferul de informații în rețelele cuantice ale viitorului. O metodă pentru memoria cuantică se bazează pe utilizarea fotonilor încurcați. Entanglementul este o stare cuantică care permite particulelor să fie legate chiar și atunci când sunt separate de distanțe uriașe. În cazul memoriei cuantice, particulele ar fi stocate pentru a stabili legătura între memoriile separate.

Cercetătorii au demonstrat pașii necesari într-un protocol QSDC: generând entanglement, având un canal securizat și capacitatea de a distribui, stoca și codifica fotonii încurcați. Pentru a ocoli dificultatea obișnuită în decodarea fotonilor încurcați, cercetătorii au optat pentru o metodă alternativă mai ușor de pus în aplicare.

In timp ce au fost capabili sa demonstreze QSDC in mod eficient folosind memoria cuantica, cercetatorii spera sa-si extinda distanta mai departe: poate pana la 100 km (62 mile), daca nu mai mult. Teleportarea și entanglementul cuantic s-au dovedit a fi deja capabile să pună capăt acestor distanțe. Acesta ar fi un pas important pentru a realiza viitorul QSDC pe distanțe lungi, prin satelit și la scară globală, pentru un transfer mai sigur de informații din întreaga lume.

 

https://futurism.com/

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/06/qsdc.jpg?fit=1008%2C590&ssl=1https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/06/qsdc.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Razvan Olahut6. Actualități@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,comunicarea cuantica,memorie cuanticaÎntr-o demonstrație destul de remarcabilă, fizicienii de la Universitatea de Științe și Tehnologie din China și Universitatea de Posturi și Telecomunicații din Nanjing au dezvoltat o modalitate de a utiliza memoria cuantică pentru comunicația directă cu siguranță (QSDC). Ei au publicat rezultatele experimentului lor în revista Physical Review Letters. Ori...Pentru cei care știu să gândească singuri