6 motive: DE CE să ne alăturăm comunității „liber-cugetători România”

          Înainte de a enumeră motive, ar trebui să înțelegem că comunitatea consideră că lumea se poate schimba în bine doar prin educare, nu prin impuneri, deci toate metodele comunități liber cugetătorilor România de a-și atinge obiectivele se rezumă în primul rând la campanii de educare prin informare. Nu ne propunem, nu încurajăm proteste și sub nici o formă violența fie ea psihologică (verbală) sau fizică. Nu ne propunem să susținem vreun partid politic sau vreo personalitate politică.

  1. Pentru că vrem o țară ca afară.

O țară ca afară, se referă după cum zice și expresia la o țară precum Germania, Norvegia, Finlanda.. etc. adică țările cu nivel de trai al populației net superioare noua. Pentru a ajunge la un nivel similar lor suntem obligați să cunoaștem și să înțelegem anumite valori ce aceste țări le acceptă, promovează, respectă și protejează.

        Printre astfel de valori fiind educația, libertatea de exprimare și gândire; dar din păcate noi trăim în România, țară unde daca ești bugetar și critici politicul ești sancționat, unde îți este frică să îți împărtășești opiniile religioase fără ca societatea să nu te marginalizeze, unde copii învață în scoli sa creadă la ora de religie dar nu învață să gândească la nici o materie.

        Ne alăturăm comunități  pentru că sprijină educația,  și mai ales educația politica, prin care putem scădea numărul oardelor analfabete politic și social, ignorante  care votează pentru noi.

  1. Pentru că ne-am săturat să nu facă nimeni nimic

        Nimic niciodată nu se va schimba dacă așteptăm ca alți să facă ceva, iar împăcarea cu gândul că suntem neputincioși și „că asta este ne adaptăm” nu ne mai caracterizează. Ne vom alătura comunități liber-cugetătorilor România acum, nu mâine, nu altădată, pentru că vrem ca schimbarea să înceapă acum cu noi pentru viitorul nostru și pentru lumea ce o vom lăsa copiilor noștri și nepoților.

  1. Pentru ca vrem ca viitoarea generație să nu crească în ignoranță

        Ne îngrozește faptul că numărul copiilor, ce nu pot înțelege noțiuni de bază a lumi în care trăiesc, este în creștere alarmantă. Copii a căror creiere sunt dresate să creadă și să ignore ce este opus credinței ce le-a fost impusă. Ne este groază de acest tablou pentru că acest fapt duce către o Romănie  plină cu oițe păstorite cu frica de lumea de apoi și de un tiran imaginar numit Dumnezeu, oițe gată să facă orice pentru pastorul lor, de oițe zombii ce renunță la această viață actuală acceptând promisiunea unei veți ulterioare după moarte…

        Ne alăturăm proiectelor comunități pentru că deși nu avem nimic cu credința cuiva, cu vre-o religie sau cu vre-un dumnezeu, zeu, etc Totuși dorim ca viitoarea generație să crească educată să acumuleze informații fără a ignora ceva și ulterior să  fie capabilă să i-a decizi filtrând logic, corect, informațiile acumulate. Pentru ca vrem o generație viitoare ce să gândească. Pentru ca nu vrem Religia în școli și vrem astronomie, evoluția biologică și istoria religiilor.

  1. Pentru că vrem finanțarea spitalelor, școlilor și cercetări, NU A CULTELOR

Într-un stat în care Cultele (biserici, case de adunare, etc) primesc finanțare de la stat mai prioritar decât spitalele și școlile iar finanțarea cercetări din bani publici aproape inexistentă, un lucru e clar, STATUL NE VREA PROȘTI, ne vrea proști pentru a putea fii ușor de controlat, de cumpărat în campanii electorale, ușor de controlat prin clerici folosindu-se de religiozitatea noastră. Ne-am săturat de un astfel de stat și ca consecință  ne  alăturăm comunității „liber-cugetători România” și împreună vom susține proiecte comunități ce se opun astfel de practici ale statului.

  1. Pentru că vrem români ce să caute soluții nu să se roage pentru ele.

Poate pare ireal ca într-o țară din secolul nostru este definită de o majoritate a populației incapabilă să caute și să găsească soluții, în schimb cad ca niște sclavi în genunchii în fața unui stăpân imaginar repetând ca un robot (repetiție care le-a fost impusă în doctrina religioasă și cu efect psihologic de autoconvingere și acceptare a situației ce o descrie) că ei sunt neputincioși milogind pentru ajutor… dar chiar de pare IREAL aceasta este realitatea din România, și astfel de oameni se înmulțesc… Motiv pentru care ne alăturăm comunității „liber-cugetători România”

  1. Pentru că susținem acțiunile umaniste ale comunități și cele 10 obiective

Sunteți umaniști, militați pentru egalitate indiferent de sex; orientare sexuală, religioasă, politică; de rasă sau etnie; militați pentru pace și educație. Chiar de pare la prima vedere că comunitatea militează pentru o interzicerea religiilor sau desființarea credințelor, NU ESTE AȘA. Comunitatea are un program umanism, și susține ideile umaniste, dar promovează ideea ca credința, religia, ideologiile religioase si conservatoare sau totalitare trebuie ținute în intimitatea fiecăruia fiind ceva considerat intim, iar copii cât și adulți să aibă acces la informați argumentate, demonstrate, logice mai mult sau mai puțin dar să fie educați să cunoască metode prin care pot alege prin filtre logice, argumentative, și demonstrative ideile sau credințele pe care le adoptă.

Ne alăturăm comunității liber-cugetători România pentru ca vrem o Românie cu aspect umanist in care toți sunt oameni tratați ca oameni.

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/05/Semn-intrebare-3.jpg?fit=300%2C300&ssl=1https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/05/Semn-intrebare-3.jpg?resize=150%2C150&ssl=1MaxxÎntrebări frecvente@decene-amalăturacomunitățiilibercugetătorilorRomânia,@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#libercugetator,#libercugetatori,de ce ne-am alătura comunității liber cugetătorilor România6 motive: DE CE să ne alăturăm comunității „liber-cugetători România”           Înainte de a enumeră motive, ar trebui să înțelegem că comunitatea consideră că lumea se poate schimba în bine doar prin educare, nu prin impuneri, deci toate metodele comunități liber cugetătorilor România de a-și atinge obiectivele se...Pentru cei care știu să gândească singuri