De multe ori în încercarea de a dovedi existența zeului lor,sau măcar în încercarea de a-l face să pară ca fiind foarte posibil să existe, credincioșii recurg la diferite metode sau argumente găsite pe internet sau auzite de la altcineva,dar cu siguranță nefiind creație proprie,pentru ași susține ideea.

În marea majoritate a cazurilor acestea sunt argumente menite să creeze o situație de gândire teistă în mintea scepticului,însă aceștia nu observă infailibilitatea propriilor afirmații.

Aici sunt câteva metode des folosite de aceștia,dar și cum pot fi întoarseră împotriva lor:

I. Argumentul cunoașterii incomplete

Să ne imaginăm următorul lucru:

Avem un cerc care reprezintă întreaga cunoștiință și informație din univers,alegem un punct oarecare pe cerc,iar acesta reprezintă toată cunostiinta noastră.Acum,putem spune că în multitudinea de lucruri pe care nu le știm să aflăm că Dumnezeu a creat de fapt universul?Iar răspunsul ateului va fi „sigur că putem afla acest lucru!”.

Problema:

Dacă întreaga noastră informație este reprezentată de un singur punct în cerc,deci nu știm tot ce poate fi știut,atunci,putem spune că în acele informații să descoperim că totul a fost creat printr-o serie de procese naturale și Dumnezeu nu este implicat?

II. Atrocitățile dictatorilor atei

Un argument deja obositor în al mai combate, datorită suprafolosirii lui,acesta susține că toți marii dictatori(Hitler, Stalin, Mussolini) responsabili de unele din cele mai mari crime ale istoriei cunoscute au fost toți atei și încercausă alunge religia din țara lor,ateismul fiind prima cauză a atrocităților comandate de ei,deci de aici deducem că un om crescut fără Dumnezeu ajunge in final doar la a comite atrocități.

Problema:

Câți mai exact din acești dictatori au fost atei sau nu rămâne de discutat,dar de dragul simplificării acestei demonstrații hai sa admitem că toți au fost atei,bun,dar aici tot se complică situația. Unul din cele mai cunoscute cauze ale formării unui criminal in serie este abuzul în copilărie,lucru de care acești oameni nu au fost străini după cum ne arata izvoarele istorice (mai ales că o personalitate precum Hitler a fost descris de colegii de liceu ca fiind instabil psihic), aceștia au avut propriile ideologii extremiste și rasiste,iar dacă alienarea religiilor făcea parte din acestea,ateismul nu era și cauza lor.Dacă e să urmăm aceasta logică,atunci putem spune că și credincioșii sunt niste criminali in devenire datorita cruciadelor și inchizitiilor ce au fost pornite de chipurile bisericești,plus să nu uităm de fanaticii ce sunt gata să ucidă pentru religia lor.

III. God of the gaps

„God of the gaps” cunoscut în română drept „Dumnezeul golurilor” este teoria conform căreia orice lucru pe care știința nu îl poate determina,poate fii explicat prin existenta lui Dumnezeu,astfel apar întrebări precum:

Cum a aparut materia din care a fost format universul?

Ce a fost înaintea acelei materii?

Cum a fost posibilă viața pe Pământ?

Problema:

Deși știința are niște explicații pentru aceste evenimente,ele sunt vagi și nedefinite,nefiind demonstrate, însă Dumnezeu tot este un raspuns superficial. De-a lungul timpului multe fenomene ce au fost descrise ca posibile doar prin voia lui Dumnezeu,au fost demonstrate ca  fiind din cauze pur naturale,iar să generalizăm spunând că o ființă supranaturală este cauza nu are nici o valoare argumentativă doar pentru că e ceva ce omenirea nu știe încă.

IV. Dacă noi am evoluat din maimuțe de ce încă mai există maimuțe?


Dacă noi am evoluat din maimuțe atunci de ce mai există maimuțe?

Problema:

Cu siguranță unul din cele mai stupide argumente anti-evolutie.Oamenii nu au evoluat din maimuțe ci dintr-un strămoș comun omului și maimuței,astfel aceste două specii au evoluat independent una de cealaltă.Dar cum a putut acest strămoș să se divizeze? Răspunsul e selecția naturală:doi indivizi din aceeași specie pot evolua diferit în funcție de zona in care se află,acest lucru poate fi observat și în felul în care diferiți oameni de pe glob au culori diferite ale pielii.

V. Argumentul încadrării perfecte

Unul din cele mai dezbătute subiecte: ‘încadrarea perfectă’:

Conform acestui acestui argument marjele pentru posibilitatea existenței vieții pe Pământ sunt foarte înguste,iar planeta noastră se află la o perfectă distanta față de soare,astfel încât o îndepărtare de 5℅ sau o apropiere de 5℅ față de soare ar anula orice șansă a formării vieții,deoarece ar fi mult prea cald sau prea frig,lucru destul de imposibil pentru o planetă formată dintr-un accident, Pământul fiind la distanta perfectă pentru a susține viața.

Problema:

Planeta noastră nu se află în nici un caz încadrată la perfecțiune in aceste marje,iar marjele nu sunt nici ele atât de limitate.Conform oamenilor de știință planeta noastră ar putea să se îndepărteze sau să se apropie de soare cu până la 10-15%,in aceste instanțe făcând viețuitoarele mai rezistente la frig sau la căldură,iar 5% nu este chiar așa de puțin căci vorbim de distanțe de până la 30.000.000 de km,mai ales că,datorită cutremurelor,tunamiurilor și a tornadelor,planeta noastră sigur poate susține viața însă nu este creata pentru a o întreține.Chiar universul ar putea să se extindă la o rata mult mai rapida sau înceată,iar viața ar fi tot posibilă.

VI. Existența lui Dumnezeu

Iar acum ultimul argument:

Dacă Dumnezeu nu este real,atunci cum vă explicați faptul că Dumnezeu există?

Bine de fapt ăsta nu e un argument ci doar o glumă de final ca să mai destind atmosfera!

(°^°)

https://ro.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin?wprov=sfla1

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/03/wp-1490726207578.gif?fit=800%2C800&ssl=1https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/03/wp-1490726207578.gif?resize=150%2C150&ssl=1Razvan Olahut8. DiverseCugetăriDe multe ori în încercarea de a dovedi existența zeului lor,sau măcar în încercarea de a-l face să pară ca fiind foarte posibil să existe, credincioșii recurg la diferite metode sau argumente găsite pe internet sau auzite de la altcineva,dar cu siguranță nefiind creație proprie,pentru ași susține ideea. În marea...Pentru cei care știu să gândească singuri