Vai de voi, cărturari si farisei fățarnici!

Pentru că voi înconjurați marea si pământul ca să faceți un tovarăș de credință….și, după ce a ajuns tovarăș de credință, faceți din el un fiu al gheenei, de doua ori mai rău decât sunteți voi înșivă.
Ce înseamnă acest text în ziua de azi?
Biserica se luptă să convertească un om „din lume”.
Îl botează, dar în final atmosfera toxică de care vorbeam îl face mai rău decât înainte.
Sau… îmi vine în minte un alt exemplu, cel cu infecțiile intraspitaliceș ti: te vindeci de o boală, dar te alegi cu o infecție uneori mortală.
Cam așa și cu biserica: te ajută să te lași de fumat….de băutură (știu multe cazuri și este un lucru de apreciat) dar te distruge psihic…
Vrei sau nu, când intri într-o organizație te vei conforma culturii interne, altfel te vei simți aiurea sau vei pleca singur.
În 99% dintre cazuri devii precum gloata!

Și încă ceva: „tratamentul” acesta pe care îl primești din partea bisericii….(repet, parțial este foarte util)…. costă al sfântului de scump: 10% din veniturile tale pe viață.
Și drept mulțumire, te alegi și cu mintea făcută varză și cu drepturile terfelite.
Asta e, din păcate, biserica!
Si dacă totuși nu ar fi nimic din cele enumerate, biserica este incompatibilă cu societatea secolului XXI atât ca „declarații de credință” cât și ca mod de gândire.
Biserica este o enclavă, un gheto, o paranoia, o lume paralelă cu realitatea (mă refer exclusiv la doctrine).
În timp ce lumea informată privește cu ochi reci realitatea, bisericile vând iluzii… (tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte).
Nu, biserica nu moare pentru că este toxică… (a fost 2000 de ani si a rezistat)…
Biserica moare pentru ca refuză să recunoască realitatea rece și inconfortabilă….
Este dreptul vostru să îl așteptați pe Isus, dar îl așteptați degeaba….

pocait

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2016/10/isus-cu-bici.jpg?fit=590%2C535&ssl=1https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2016/10/isus-cu-bici.jpg?resize=150%2C150&ssl=1MaximilianCugetări#liber-cugetatori,#libercugetator,carturari,farisei,farisei si carturariVai de voi, cărturari si farisei fățarnici! Pentru că voi înconjurați marea si pământul ca să faceți un tovarăș de credință....și, după ce a ajuns tovarăș de credință, faceți din el un fiu al gheenei, de doua ori mai rău decât sunteți voi înșivă. Ce înseamnă acest text în ziua...Pentru cei care știu să gândească singuri