atei-celebri

”Ciudat… un Dumnezeu care ar fi putut sa creeze cu aceeasi usurinta copii buni sau copii rai a preferat sa creeze copii rai; care i-a facut sa-si pretuiasca viata amara si totusi le-a scurtat-o cu zgârcenie; a vorbit despre Legi de Aur si iertare înmultita de saptezeci si sapte de ori, si totusi a inventat Iadul; care vorbeste altor oameni despre morala, dar nu are însusi niciuna; pe care-l supara delictele, dar le comite pe toate; care a creat omul fara sa i-o ceara nimeni, pentru ca apoi sa încerce sa arunce responsabilitatea pentru actiunile omului asupra omului, în loc s-o puna acolo unde trebuie, asupra sa; si care, în final, cu o obtuzitate, la urma urmelor, divina, îsi invita bietul sclav napastuit sa-l venereze!”
Mark Twain

“Refuz sa ma las prada neputintei si sa numesc aceasta neputinta dumnezeu”

Isaac Asimov

”Cuvantul Dumnezeu nu reprezintă pentru mine decât expresia și produsul slăbiciunii umane.Biblia este pentru mine o colecție de legende onorabile, dar primitive și copilăresti. Nici o interpretare, oricât de subtilă ar fi ea, nu-mi poate schimba aceasta percepție. Pentru mine, religia evreiască, la fel ca toate celelalte religii, este o întrupare a celor mai copilaresti superstiții”
Einstein

”Nu pot să-mi închipui un Dumnezeu care îşi răsplăteşte şi îşi pedepseşte creaturile, sau care are o voinţă de felul celei pe care o observăm la noi. Nu pot şi nici nu vreau să-mi închipui un om care supravieţuieşte morţii sale fizice; să lăsăm spiritele slabe să nutrească asemenea gânduri, din frică ori dintr-un egoism absurd.”

Einstein

 

”Comportamentul etic al omului ar trebui bazat doar pe simpatie, educaţie şi legături sociale; nu e nevoie de nicio bază religioasă.Omul s-ar afla într-o poziţie proastă dacă ar trebui constrâns de frica pedepsei şi speranţa răsplatei după moarte.” Einstein

 

”Este, bineînțeles, o minciună, ceea ce ați citit despre convingerile mele religioase, o minciună repetată sistematic. Nu cred într-un Dumnezeu personal și n-am negat niciodată aceasta, ci am exprimat-o clar. Dacă există în mine ceva care poate fi numit religios, atunci este admirația nețărmurită pentru structura acestei lumi, pe atât pe cât știința noastră o poate evidenția.”

Einstein

 

”Valoarea morală a unui om nu se măsoară prin convingerile sale religioase, ci prin înclinaţiile afective pe care le-a primit de la Natură.„

Einstein

 

“Religia este cea care-i impiedica pe cei săraci să-i omoare pe cei bogați”
Napoleon Bonaparte

“Nu poţi convinge un credincios de nimic; deoarece credinţa lui nu se bazează pe dovezi, ci se bazează pe o nevoie profundă de a crede.”
Carl Sagan

“Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească.”
Arthur Schopenhauer

“Nu vei găsi niciodată un creştin care să fi obţinut aceste cunoştinţe valoroase, aceste cunoştinţe salvatoare, prin alt proces decât nemuritorul şi întotdeauna suficientul „lumea spune”. În toţi cei şaptezeci şi doi de ani şi jumătate ai mei n-am întâlnit alt tâmpit precum specia umană.”
Mark Twain

“Toţi oamenii care gândesc sunt atei”
Ernest Hemingway

“Farurile sunt mai folositoare ca bisericile.”
Benjamin Franklin

“Omul l-a creat pe Dumnezeu, nu Dumnezeu pe om.”
Giuseppe Garibaldi

“Opiniile ştiinţifice sunt susţinute de dovezi şi obţin rezultate.Miturile şi credinţele nu sunt şi nu obţin.”
Richard Dawkins

“Nu mă deranjează părţile pe care nu le înţeleg din Biblie, ci părţile pe care le înţeleg.”
Mark Twain

“Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi”
Christopher Hitchens

“Faptul că un credincios e mai fericit decât un sceptic nu e mai relevant decât faptul că un beţiv e mai fericit decât un om treaz.”
George Bernard Shaw

“Se poate ca rolul nostru pe această planetă să nu fie slăvirea lui Dumnezeu, ci crearea lui.”
Arthur C. Clarke

“Religia e privită de oamenii de rând ca adevărată, de înţelepţi ca falsă, iar de conducători ca folositoare.”
Seneca cel Tânăr

“Poţi presupune liniştit că l-ai creat pe Dumnezeu după chipul şi asemănarea ta atunci când realizezi că Dumnezeu îi urăşte pe aceiaşi oameni ca şi tine.”
Anne Lamott

“Religia este comparabilă cu o nevroză a copilăriei.”
Sigmund Freud

“Singura scuză a lui Dumnezeu este că nu există.”
Stendhal

“Biserica spune că Pământul e plat, dar eu ştiu că e rotund, căci i-am văzut umbra pe lună şi am mai multă încredere într-o umbră decât în biserică.”
Ferdinand Magellan

“Susţin că amândoi suntem atei. Eu doar cred mai puin cu un zeu decât tine. Când vei înţelege de ce îi respingi pe ceilalţi zei posibili, vei înţelege de ce îl resping pe al tău.”
Stephen Roberts

“Oceanul: o masa de apa care ocupa 2/3 din suprafata unui Pamant creat pentru un om… fara branhii.”
Ambrose Bierce

“Unde se termina cunoasterea, incepe religia”
Benjamin Disraeli

“Ciudat… un Dumnezeu care ar fi putut sa creeze cu aceeasi usurinta copii buni sau copii rai a preferat sa creeze copii rai; care i-a facut sa-si pretuiasca viata amara si totusi le-a scurtat-o cu zgârcenie; a vorbit despre Legi de Aur si iertare înmultita de saptezeci si sapte de ori, si totusi a inventat Iadul; care vorbeste altor oameni despre morala, dar nu are însusi niciuna; pe care-l supara delictele, dar le comite pe toate; care a creat omul fara sa i-o ceara nimeni, pentru ca apoi sa încerce sa arunce responsabilitatea pentru actiunile omului asupra omului, în loc s-o puna acolo unde trebuie, asupra sa; si care, în final, cu o obtuzitate, la urma urmelor, divina, îsi invita bietul sclav napastuit sa-l venereze!”
Mark Twain

“Dacă creierul meu şi cartea (Biblia) sunt, amândouă, opere ale aceluiaşi Dumnezeu Infinit, a cui vină e că creierul meu şi cartea nu sunt de acord?”
Robert Ingersoll

“Când societatea este în declin, este de aşteptat ca oamenii să recurgă la credinţa în zei; când un om este neştiutor, el se roagă nerăbdător pentru noroc.”
Chong Wang

“Ateii sunt acum aici şi vor rămâne. Suntem pregătiţi să preluăm cultura şi s-o împingem înainte în beneficiul întregii umanităţi. Religia a fost întotdeauna anti-umană, anti-femei, anti-viaţă, anti-pace, anti-raţiune şi anti-ştiinţă.Ideea de dumnezeu a fost nu numai în detrimentul omenirii, ci şi al pământului.Este timpul, acum, ca raţiunea, educaţia şi ştiinţa să preia controlul.”
Madalyn Murray O’Hair

“N-am văzut niciodată nici cea mai mică dovadă ştiinţifică a teoriilor religioase ale raiului şi iadului, a vieţii viitoare a indivizilor sau a unui Dumnezeu personal.”
Thomas Edison

“Cu foarte puţine excepţii, religia pe care omul o acceptă este aceea a comunităţii în care trăieşte, ceea ce evidenţiază faptul că influenţa mediului este ceea ce l-a făcut să accepte religia în cauză.”
Bertrand Russell

“Susţin că amândoi suntem atei. Eu doar cred mai puţin cu un zeu decât tine. Când vei înţelege de ce îi respingi pe ceilalţi zei posibili, vei înţelege de ce îl resping pe al tău.”
Stephen Roberts

“Trebuie să punem la îndoială logica poveştii de a avea un atotştiitor şi atotputernic Dumnezeu care a creat oameni cu defecte şi apoi îi învinovăţeşte pentru propriile sale greşeli.”
Gene Roddenberry

“O minciună este o minciună chiar dacă toţi o cred. Adevărul este adevăr chiar dacă nimeni nu îl crede.”
Douglas Adams

“Forţa brută zdrobeşte multe plante.Şi totuşi plantele cresc din nou. Piramidele nu vor rezista niciun moment prin comparaţie cu margareta. Şi înainte ca Buddha sau Isus să vorbească, privighetoarea a cântat, şi mult timp după ce cuvintele lui Isus şi Buddha vor fi date uitării, privighetoarea va cânta încă. Deoarece ea nu predică, nu porunceşte, nici nu sileşte.Ea doar cântă. Iar la început n-a fost un Cuvânt, ci un ciripit.”
D. H. Lawrence

“Ideea de dumnezeu este singurul rau pe care nu il pot ierta omenirii.”
Marchizul de Sade

“Oamenii creeaza zeii dupa propria lor imagine, nu doar in privinta formei ci si in a modului de viata”
Aristotel

“Daca puterea absoluta corupe absolut, ce putem spune oare despre dumnezeu?”
George Daacon

“Realitatea este aceea care atunci cand nu mai crezi in ea, nu dispare”
Philip K. Dick

“Nu este dumnezeu mai divin decat tu insuti”
Walt Whitman

“Cred in Dumnezeu, doar ca il numesc Natura”
Frank Lloyd Wright

“Vrea Dumnezeu să prevină răul, dar nu poate? Atunci nu e omnipotent.Poate, dar nu vrea?Atunci e malefic.Şi poate, şi vrea? Atunci de unde vine răul? Nici nu poate, nici nu vrea? Atunci de ce să fie numit Dumnezeu?”
Epicur

“Nu cred în Dumnezeu. Învaţă un om să fie un bun cetăţean şi ai rezolvat problema vieţii.”
Andrew Carnegie

“Cu sau fără religie, oamenii buni vor face lucruri bune, iar oamenii răi vor face lucruri rele, dar ca oamenii buni să facă lucruri rele e nevoie de religie.”
Steven Weinberg

“Două mâini care muncesc fac mai mult decât o mie strânse pentru rugăciune.”
Anonim

“Tu continuă să crezi, eu voi continua să evoluez.”
Anonim

“Dacă oamenii sunt buni doar pentru că le e frică de pedeapsă şi pentru că speră la o recompensă, atunci suntem într-o stare jalnică.”
Einstein

“Omul nu va fi liber până când ultimul rege va fi spânzurat cu intestinele ultimului preot.”
Denis Diderot

“Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva.”
Stendhal

“Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost.”
Voltaire

“Nu mă deranjează părţile pe care nu le înţeleg din Biblie, ci părţile pe care le înţeleg.”
Mark Twain

“Credinţa: să nu vrei să ştii ce este adevărat.”
Friedrich Wilhelm Nietzsche

“Din paradis lipsesc toţi oamenii interesanţi.”
Friedrich Wilhelm Nietzsche

“Citită cum trebuie, Biblia este cea mai puternică forţă pentru ateism concepută vreodată.”
Isaac Asimov

“Şi dacă ar exista un Dumnezeu, cred că este foarte improbabil ca el să aibă atâta vanitate încât să se simtă jignit de cei care se îndoiesc de existenţa lui.”
Bertrand Russel

“Dacă ignoranţa faţă de natură a dat naştere la zei, atunci cunoştinţele despre natură îi vor distruge.”
Baron D’Holbach

“Nu este la fel ca în Biblie, că Dumnezeu a creat omul în propria sa imagine. Dar, dimpotrivă, omul l-a creat pe Dumnezeu în propria sa imagine.”
Ludwig Feuerbach

“Cele mai groaznice şi cele mai crude crime pe care istoria le-a înregistrat au fost comise sub adăpostul religiei sau al altor motive la fel de nobile.”
Mahatma Gandhi

“Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi.”
Christopher Hitchens

“Adevarul e ca oamenii vor cere întotdeauna o religie expusa în imagini si cu un halou de supranatural. Ei nu vor stiinta; sunt terorizati de ea ca de moarte, pentru ca singura predica a stiintei este ca tot ce e viata manânca alta viata si tot ce e viata moare. Masele nu vor accepta niciodata stiinta pâna când nu le va oferi un paradis pamântesc. Atât timp cât va exista saracie, vor exista zei.”
Will Durant

“Ar putea o fiinta sa creeze cele cincizeci de miliarde de galaxii, fiecare cu doua sute de miliarde de stele si apoi sa se bucure de mirosul carnii arzânde de capra?”
Ron Patterson

“Cât despre cartea numita ?Biblia?, este o blasfemie s-o numesti Cuvântul Lui Dumnezeu. Este o carte de minciuni si contradictii, o istorie a unor timpuri rele si a unor oameni rai.”
Thomas Paine

“Cei mai multi oameni ar ucide adevarul daca adevarul le-ar ucide religia.”
Lemuel K. Washburn

“Clericul este un om care se simte chemat sa traiasca fara a munci, pe spinarea ticalosilor care muncesc ca sa traiasca.”
Voltaire

“Consider religia doar o jucarie copilareasca/ Si sustin ca nu exista alt pacat decât ignoranta.”
Christopher Marlowe

“Daca admitem ca o fiinta infinita a controlat destinele persoanelor si popoarelor, istoria devine o farsa cât se poate de cruda si sângeroasa. Era dupa era, cei puternici i-au calcat în picioare pe cei slabi; cei vicleni si lipsiti de inima i-au facut sclavi pe cei simpli si inocenti, si nicaieri în toate analele omenirii, niciun zeu nu i-a ajutat pe cei oprimati.”
Robert G. Ingersoll

“Daca Dumnezeu ar fi brusc condamnat sa traiasca viata pe care a abatut-o asupra oamenilor, s-ar sinucide.”
Alexandre Dumas

“Daca Dumnezeu a vorbit, de ce nu este lumea convinsa?”
Percy Bysshe Shelley

“Daca este vreun miracol pe lume, este acela ca atât de multi oameni chiar cred ca dumnezeu exista.”
John Mackie

“Daca mergem înapoi la începuturile lucrurilor, vom descoperi întotdeauna ca ignoranta si teama au creat zeii; ca imaginatia, impresia si înselaciunea i-au ornat; ca slabiciunea îi venereaza; ca obisnuinta îi tolereaza; si ca tirania îi favorizeaza pentru a profita de orbirea oamenilor.”
Baronul d’Holbach

“Divinul este probabil acea calitate a omului care-i permite sa suporte lipsa unui Dumnezeu.”
Jean Rostand

“Este, bineînteles, o minciuna, ceea ce ati citit despre convingerile mele religioase, o minciuna repetata sistematic. Nu cred într-un Dumnezeu personal si n-am negat niciodata aceasta, ci am exprimat-o clar. Daca exista în mine ceva care poate fi numit religios, atunci este admiratia netarmurita pentru structura acestei lumi, pe atât pe cât stiinta noastra o poate evidentia.”
Albert Einstein

“Este scandalos ca orice persoana moderna, inteligenta, bine educata sa creada în crestinism.”
Delos B. McKown

“Fereste-te de omul al carui Dumnezeu este în ceruri.”
George Bernard Shaw

“Lumea are nevoie de mai putina religie si mai mult bun-simt.”
Llewelyn Powys

“Maica-mea m-a obligat sa renunt la prietenii imaginari când aveam sase ani. Ea dorea sa-i înlocuiasca cu un nou prieten imaginar, unul mare si puternic. Mi-a luat peste douazeci de ani sa scap de acela.”
Steven Sparks

“Moralitatea înseamna sa faci ceea ce este corect, indiferent ce ti se spune. Religia înseamna sa faci ce ti se spune, indiferent ce este corect.”
Jerry Sturdivant

“Niciun copil sub vârsta de cincisprezece ani n-ar trebui sa primeasca instruire pe subiecte care ar putea sa fie vehicule ale unor greseli grave, cum sunt filosofia sau religia, pentru ca notiunile gresite imprimate timpuriu rareori pot fi dezradacinate, iar dintre toate facultatile intelectuale, judecata este ultima care ajunge la maturitate.”
Arthur Schopenhauer

“Nu exista secte în geometrie.”
Voltaire

“Nu pot infirma posibilitatea existentei lui Dumnezeu, dar aceasta este atât de improbabila, încât nici nu merita sa-mi mai bat capul.”
Isaac Asimov

“Nu sunt sclavul unui dumnezeu care nu exista.”
Marilyn Manson

“Primul amendament pentru fericirea oamenilor este abolirea religiei.”
Karl Marx

“Religia, pentru mine, a fost întotdeauna rana, nu bandajul.”
Dennis Potter

“Toata religia, prietene, a evoluat pur si simplu din frauda, teama, lacomie, imaginatie si poezie.”
Edgar Allan Poe

“Toate religiile sunt la fel de sublime pentru ignorant, folositoare pentru politician si ridicole pentru filosof.”
Lucretiu

“Voi credeti într-o carte cu animale vorbitoare, magi, vrajitoare, demoni, bete care se transforma în serpi, mâncare care cade din cer, oameni care merg pe apa si toate felurile de povesti magice, absurde si primitive, si spuneti ca noi suntem cei care au nevoie de ajutor?”
Dan Barker

„Crestinismul e un sistem, o perspectiva sintetica gandita si totala asupra lucrurilor. Daca rupi din el o notiune esentiala, credinta in Dumnezeu, ai rupt astfel si intregul: in maini nu mai tii nimic care sa fie indispensabil. Crestinul pleaca de la premisa ca omul nu stie, nu poate sa stie ce e mai bine si ce e rau pentru el: crede in Dumnezeu care el sigur stie. Morala crestina e o porunca; e dincolo de orice critica, de orice drept la critica; nu contine decat adevar, daca Dumnezeu e adevarat-ea se mentine ori se naruie odata cu credinta in Dumnezeu.”
Friedrich Nietzsche

“Eu pun întrebări zeului. De ce? Fiindcă aşa am eu chef şi nu oricum ci cu ciocanul. Şi dacă zeul răspunde nu există deliciu mai mare decât sunetul binecunoscut al vintrelor sale putrede pentru cel care posedă o a doua pereche de urechi.”

Friedrich Nietzsche

 

“Valoarea vieţii nu poate fi estimată de cineva în viaţă, un astfel de om fiind el însuşi în cauză, fiind obiect al disputei şi nu judecător.”
Friedrich Nietzsche

 

“Formula fericirii: un DA, un NU, o linie dreaptă, un ţel.”

Friedrich Nietzsche

”Ateismul” lui Adolf Hitler:

„Biserica catolica a considerat evreii o amenintare timp de 1500 de ani, i-a pus in ghetouri, etc, pentru ca a recunoscut evreii ce ei au fost…”Eu cunosc ce reprezinta aceasta rasa o amenintare pentru stat si biserica si probabil face un bine crestinatatii izgonidu-i din scoli si functii publice” -Adolf Hitler, 26 April 1933

„Eu sunt acum la fel ca înainte un catolic si întotdeauna va ramâne asa” – Adolf Hitler

”Sentimenetele mele de crestin ma conduc sa devin un luptator pentru Domnul si Mantuitorul meu,
ma conduc catre acel om care, la un moment dat singur doar cu câtiva adepti, a cunoscut pe evreii ceea ce au fost, si a cerut barbatilor de a lupta împotriva lor… Ca un crestin, eu datorez ceva poporului meu. „- Adolf Hitler

„Am fost convins ca oamenii au nevoie si cer aceasta credinta. Prin urmare ne asumam aceasta lupta impotriva miscarii ateiste si nu doar cu cateva declaratii teoretice, infaptuit aceasta misiune” – Adolf Hitler, intr-un discurs pe 24 Oct. 1933

„Am avut excelenta oportunitate de a ma îmbata cu splendoarea solemna a festivalurilor bisericii. Asa cum era si firesc, staretul mi s-a parut a fi tatal satului si il priveam ca pe tatal meu, idealul cel mai înalt si cel mai de dorit. ” – Adolf Hitler in cartea sa, Mein Kampf.

”Biserica Catolică nu trebuie să se lase înşelată. Dacă naţional-socialismul nu triumfă asupra bolşevismului, atunci acesta va fi sfârşitul creştinismului şi al Bisericii în Europa.” Adolf Hitler

”Fiecare individ este nimic. Fiecare va muri… Asta ne face introspectivi şi umili în faţa lui Dumnezeu.” – Adolf Hitler în conversaţie cu Michael Faulhaber

 

”Împotriva unei Biserici care se identifică cu Statul nu am nimic de spus.” -Adolf Hitler
”Creştinismul este indisolubil legat de poporul nostru şi de cultura occidentală, printr-o istorie veche de o mie de ani. Dacă Biserica va continua să se opună naţional-socialismului şi va continua bătălia, atunci naţional-socialismul va trebui să meargă mai departe fără Biserică.” – Adolf Hitler în conversaţie cu Michael Faulhaber
”Pentru un conducător politic, ideile şi instituţiile religioase ale poporului său trebuie să rămână întotdeauna inviolabile; altminteri, să înceteze să mai fie un om politic, şi să devină un reformator, dacă are stofă!” – Adolf Hitler în Mein Kampf, Consideraţii politice generale privind şederea mea la Viena (1924)

 

Nazistii erau majoritar crestini si au creat cele mai elaborate lagare de exterminare in masa din istorie. Iata juramantul de credinta al trupelor SS: Loyalty oath of the SS, 9 November 1935

„What is your oath ?” – „I vow to you, Adolf Hitler, as Führer and chancellor of the German Reich loyalty and bravery. I vow to you and to the leaders that you set for me, absolute allegiance until death. So help me God !”

„So you believe in a God ?” – „Yes, I believe in a Lord God.”

„What do you think about a man who does not believe in a God ?” – „I think he is arrogant, megalomaniacal and stupid; he is not eligible for us.” Nazistii ii urau pe atei si ii bagau in lagare de concentrare impreuna cu homosexualii. Prin emoticon Adolf Hitler a fost cel mai mare aparator al crestinismului.

Articol scris inițial de Ilnius Gabriel (fost autor)

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2016/09/atei-celebri.jpg?fit=1024%2C800&ssl=1https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2016/09/atei-celebri.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Claudia Madalina2. Istorieistoria ateismului@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#libercugetator,#libercugetatori,atei,atei celebri,citate,citate atei celebrii”Ciudat… un Dumnezeu care ar fi putut sa creeze cu aceeasi usurinta copii buni sau copii rai a preferat sa creeze copii rai; care i-a facut sa-si pretuiasca viata amara si totusi le-a scurtat-o cu zgârcenie; a vorbit despre Legi de Aur si iertare înmultita de saptezeci si sapte...Pentru cei care știu să gândească singuri