Pentru a combate bacteriile care au evoluat pentru a supraviețui chiar și celor mai puternice antibiotice – medicii au început să creeze viruși pentru a vâna și ucide rădăcinile periculoase ale acestora.

Oamenii de știință au încercat să utilizeze instrumentele de editare a genei CRISPR modificând viruși pentru a ucide bacteriile periculoase și pentru a ignora bacteriile intestinale sănătoase timp de mai mulți ani. Dar acum o companie numita Locus Biosciences spune NPR, că a dezvoltat un amestec din trei viruși editați de CRISPR care pot infecta și ucide bacteriile periculoase ca un „antibiotic viu” – o noua armă promițătoare în lupta împotriva rezistentei la antibiotice.

Autodistrugere

Amestecul viral supus genelor poate infiltra celulele bacteriene și reprograma ADN-ul lor, instruind sistemul imunitar al bacteriilor să distrugă întreaga celulă.

„Dacă reușim, acest lucru va revoluționa tratamentul infecțiilor”, a declarat pentru NPR Michael Priebe, medic care lucrează și la virușii editați de CRISPR . „Acesta poate fi schimbarea rolurilor în joc care ne scoate afară din cursa înarmărilor cu bacteriile rezistente și ne permite să folosim un mecanism complet diferit pentru a lupta împotriva bacteriilor patogene care ne infectează”.

 

Articol scris inițial în engleză pe futurism.com, la data de 22 mai 2019.

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/05/gene-hacked-viruses-antibiotics-1200x630.png?fit=1024%2C538https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/05/gene-hacked-viruses-antibiotics-1200x630.png?resize=150%2C150Tudor Diaconu1. știință#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,bacterii,gene,Tudor Diaconu,virusiPentru a combate bacteriile care au evoluat pentru a supraviețui chiar și celor mai puternice antibiotice - medicii au început să creeze viruși pentru a vâna și ucide rădăcinile periculoase ale acestora. Oamenii de știință au încercat să utilizeze instrumentele de editare a genei CRISPR modificând viruși pentru a ucide bacteriile periculoase și pentru...Pentru cei care știu să gândească singuri