Externalizarea

În anii următori, oamenii de știință intenționează să crească embrioni umani într-un laborator folosind uterine artificiale de înaltă tehnologie.

Medicii de la Spitalul de Copii din Philadelphia sunt în discuții cu Food and Drug Administration (FDA) din SUA pentru a începe testarea uterului artificial pe embrioni umani în următorii doi ani, potrivit Metro . Dacă reușesc, cercetarea ar putea schimba radical modul în care vedem sarcina, nașterea și, poate, chiar evoluția umană.

Planul de 10 ani

În cazul în care aceste studii clinice merg bine, utere artificiale complet funcționale ar putea fi gata în termen de zece ani, a declarat anul trecut medicul de la Universitatea Yale Carlo Bulletti.

Zece ani sunt departe, în ceea ce privește cercetarea medicală. Dar dacă uterul artificial este sigur și eficient, ar putea ajuta la prevenirea multor complicații medicale care pot apărea în timpul sarcinii și nașterii, fără a compromite capacitatea mamei și a copilului de a se lega unul cu celălalt.

„Dacă fătul ar fi fost într-un uter artificial, ar fi posibil sa-l accesezi și sa controlezi mediul înconjurător fără a restricționa autonomia femeii”, a declarat filozoful Universității din Oslo, Anna Smajdor, pentru Metro . „Deci, într-un fel, s-ar putea să existe beneficii pentru fătul însuși”.

 

Articol scris inițial pe futurism.com la data de 16 mai 2019

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/05/grow-babies-artificial-wombs-1200x630.png?fit=1024%2C538https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/05/grow-babies-artificial-wombs-1200x630.png?resize=150%2C150Tudor Diaconu1. știință#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,embrion,naștere,Tudor Diaconu,uterExternalizarea În anii următori, oamenii de știință intenționează să crească embrioni umani într-un laborator folosind uterine artificiale de înaltă tehnologie. Medicii de la Spitalul de Copii din Philadelphia sunt în discuții cu Food and Drug Administration (FDA) din SUA pentru a începe testarea uterului artificial pe embrioni umani în următorii doi ani, potrivit Metro . Dacă reușesc,...Pentru cei care știu să gândească singuri