Îmbătrânirea este un subiect care îi entuziasmează pe unii, și îi înspăimântă pe alții. Totuși unii devin obsedați de chestia asta născând idei din ce în ce mai inedite în încercarea de a obține tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte.

La Multi Ani!

Aubrey de Gray, un om de știință care studiază medicina regenerativă, consideră că noua biotehnologie va permite oamenilor care trăiesc astăzi să ajungă la vârstă de 1000 de ani.

„Pentru mine această afirmație este extraordinară”, a declarat de Gray conform unui nou articol publicat de către The Week .

De Gray este doar unul dintre mulți alții din Silicon Valley, care sunt hotărâți să extindă durata vieții umane pe cât de mult posibil din punct de vedere tehnologic, ceea ce înseamnă un domeniu în creștere, dar încă controversat, al cercetătorilor obsedați de stoparea morții .

Matematică De Bază

De exemplu, The Week raportează că un medic coreean, numit Joon Yun, a oferit două premii de 500.000 de dolari cercetătorilor care pot prelungi viața animalelor cu 50%, păstrând sănătatea inimii.

Yun argumentează că, deoarece rata mortalității pentru copiii de 20 de ani este de aproximativ una la o mie , matematica de bază prezice că cineva capabil să mențină un fizic sănătos la 20 de ani pentru o perioadă nedeterminată, ar trăi până la aproximativ 1000 de ani.

De Gray și Yun sunt totuși cam extremiști – The Week detaliază câțiva alți oameni de știință obsedați de moarte, cum ar fi Dave Asprey, fondatorul cafelei, care ia 100 de suplimente alimentare în fiecare zi și intenționează să-și injecteze regulat celule stem în articulații și organe, sperând că va fi mai mult timp tânăr.

Rezistați

Dar, dincolo de Silicon Valley, acești cercetători care se ocupă cu prelungirea vieții nu au convins comunitatea științifică că au o bază solidă. The Week citează experți în domeniu care cred că ideile lui de Gray sunt total neplauzibile.

Alții sunt preocupați de faptul că ideea de bază în Silicon Valley „mișcă rapid și sparge lucrurile” nu trebuie să se aplice longevității umane. Există prea multe dileme etice inerente apariției unei noi clase de oameni ultra-bogați, care își pot permite tratamentele ipotetice care le-ar permite să trăiască sute de ani.

Din fericire, previziuni de Gray sunt departe de a fi realizate, cel mai mult, un om putând trăi până la o vârstă de 122 ani. Totuși nu știm ce ne mai poate oferi viitorul.
Articol scris inițial în engleză la data de 25 martie 2019 pe futurism.com
Facebook Comentariu
Distribuire
Please follow and like us:
https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/03/scientist-someone-alive-today-1000-768x403.png?fit=768%2C403https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/03/scientist-someone-alive-today-1000-768x403.png?resize=150%2C150Tudor Diaconu1. știință@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,anti aging,anti imbatranire,Tudor DiaconuÎmbătrânirea este un subiect care îi entuziasmează pe unii, și îi înspăimântă pe alții. Totuși unii devin obsedați de chestia asta născând idei din ce în ce mai inedite în încercarea de a obține tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte. La Multi Ani! Aubrey de Gray, un om de...Pentru cei care știu să gândească singuri