Factori epigenetici

Secvența de ADN nu se schimbă niciodată. Dar expresia genelor tale se schimbă de-a lungul vieții, iar elementele care afectează aceste schimbări sunt cunoscute ca factori epigenetici.

Acum, oamenii de stiinta cred ca au identificat un factor epigenetic care provoaca pierderea memoriei la persoanele cu boala Alzheimer.

Celelalte afirmații ale acestora sunt explozive, de pildă au găsit o modalitate de a inversa pierderea memoriei pe un model animal ce prezenta Alzheimer – și cred că ar putea duce la un tratament pentru oameni.

Exprimarea genetică

Pentru studiul publicat marti in revista Brain, o echipa de cercetatori condusa de oameni de stiinta de la Universitatea din Buffalo a analizat tesuturile creierului cu Alzheimer de la animalele de laborator, precum si ale creierului post-mortem de la pacientii care prezentau această boală.

Din aceste date, ei au dedus că un proces epigenetic numit modificare a histonei represive a jucat un rol în pierderea memoriei la pacienții cu Alzheimer.

Aceasta modificare a histonei anormale legata de boala Alzheimer este ceea ce reprima expresia genelor, diminuarea receptorilor de glutamat, ceea ce duce la pierderea functiilor sinaptice si a deficitelor de memorie „, a spus cercetatorul Zhen Yan intr-un comunicat de presa.

Restaurarea memoriei

Odată ce au identificat rolul modificării histonei represive, cercetătorii au propus să inverseze pierderea memoriei cauzată de acest proces. Ei au injectat de trei ori animalele de laborator care aveau Alzheimer cu compuși concepuți pentru a inhiba enzima care provoacă modificarea.

„Când am dat animalului  acest inhibitor de enzime, am văzut salvarea funcției cognitive confirmată prin evaluări ale memoriei de recunoaștere, memoriei spațiale și memoriei de lucru”, a spus Yan. Am fost destul de surprins să vedem o astfel de îmbunătățire cognitivă dramatică. În același timp, am văzut recuperarea expresiei și funcției receptorului de glutamat în cortexul frontal „.

Deși rezultatele au durat doar o săptămână, echipa speră că va putea dezvolta un compus care să dureze mai mult. Dacă va fi  posibil, tratamentul ar putea trece în cele din urmă la studiile pe om, ajutând la depășirea unuia dintre cele mai devastatoare simptome ale bolii Alzheimer.

Articolul a fost preluat din limba engleza de pe site-ul www.futurism.com, publicat în data de 22.ian.2019.

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/01/reverse-memory-loss-alzheimers-patients-1200x630.png?fit=1024%2C538https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/01/reverse-memory-loss-alzheimers-patients-1200x630.png?resize=150%2C150laura1. știință6. Actualitățiinovatii medicalenoutăți#dezvolatremedicala,#evitampierdereamemoriei,#inovatii,#LauraAntoniaDogaru,#liber-cugetatori,#pacienticuAlzheimer,#pierderememorie,#progresmedical,alzheimer,medicinaFactori epigenetici Secvența de ADN nu se schimbă niciodată. Dar expresia genelor tale se schimbă de-a lungul vieții, iar elementele care afectează aceste schimbări sunt cunoscute ca factori epigenetici. Acum, oamenii de stiinta cred ca au identificat un factor epigenetic care provoaca pierderea memoriei la persoanele cu boala Alzheimer. Celelalte afirmații ale...Pentru cei care știu să gândească singuri