Ascunde cumva NASA adevărul? NU

Imagine similară

Teoria Pământului plat este un concept conform căruia Pământul are formă plană sau de disc. În ciuda faptului că această teorie era deja considerată un mit printre învățații din Evul Mediu, se pare că acum tot mai mulți americani încep să o creadă.

Unii ar fi surprinși că mai există oameni care împărtășesc această viziune. Pământul a fost fotografiat din spațiu, dar nah, astfel de poze ar putea fi falsificate de forțe malefice care conduc lumea din umbră, nu? Și toate aceste secole ale descoperirilor științifice ar putea fi greșite, corect?

În America, interesul pentru Pământul Plat pare să crească. În septembrie 2017, Bobby Ray Simmons Jr., un rapper cunoscut și ca BoB, a lansat o campanie de finanțare a grupurilor pentru a trimite sateliți pe orbită cu scopul de a determina  forma Pământului.

Pe 9 noiembrie 2017, 500 de susținători ai Pământului Plat s-au adunat în Carolina de Nord  pentru a organiza prima conferință anuală a Pământului Plat. Datele din Google Trends arată că în ultimii doi ani, căutările pentru „pământ plat” au crescut de mai mult de trei ori (a se vedea graficul).

Toți spunem că teoriile conspirațiilor sunt inofensive, și că n-ar trebui să ne facem griji în privința la asta. Totuși nu este chiar așa. De exemplu falsele idei răspândite cum că vaccinurile ar provoca autismul a dus la scăderea ratelor de imunizare în unele locuri, ceea ce a permis izbucnirile de rujeolă. Deci gândiți și nu vă lăsați duși de nas de către niște șarlatani al căror IQ e la fel de mare cât mărimea de la pantofi J)

Articol scris inițial în engleză pe www.economist.com la 28 Noiembrie 2017

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/01/Pamant-plat.jpg?fit=774%2C404https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/01/Pamant-plat.jpg?resize=150%2C150Tudor DiaconuCugetăriamerica,liber-cugatator,libercugetatorRomania,pământul plat,Tudor DiaconuAscunde cumva NASA adevărul? NU Teoria Pământului plat este un concept conform căruia Pământul are formă plană sau de disc. În ciuda faptului că această teorie era deja considerată un mit printre învățații din Evul Mediu, se pare că acum tot mai mulți americani încep să o creadă. Unii ar fi...Pentru cei care știu să gândească singuri