101955 Bennu este un asteroid Apollo descoperit la 11 septembrie 1999.

Asteroidul este ținta planificată a misiunii OSIRIS-Rex care are ca scop să revină pe Pământ cu probele recoltate pentru continuarea studiilor, el prezentând un potențial risc de impact cu Pământul.


O navă spațială trimisă de NASA se mișcă în prezent cu 12 mile pe oră deasupra unui asteroid mic, la milioane de mile de Pământ. Rolul acesteia este să examineze îndeaproape suprafața asteroidului, iar acum aceasta tocmai a trimis primele date.

Ca parte a programului Origins al NASA, nava OSIRIS-REx sa apropiat de un asteroid numit Bennu, care se află la aproximativ 160 milioane de km față de Soare. OSIRIS-REx a ajuns la asteroid pe 3 Decembrie.

S-a aflat că acesta are o lățime de aproximativ 487 metri și a fost examinat cu atenție de către radarul planetar de la Observatorul Arecibo și de Deep Space Network de la complexul Goldstone. Scopul navei spațiale este acela de a dezvălui secretele Sistemului Solar prin studierea lui Bennu.

De la primele date primite de către NASA s-a aflat că Bennu, cândva, deținea apă în stare lichidă, ceea ce a fost un șoc și o descoperire uimitoare pentru cercetători.

”Asta ne aduce către ceva măreț… Am găsit apă pe Benuu!. Două dintre spectrometrele mele – OVIRS și OTES – au detectat amprentele chimice ale apei legate în mineralele argiloase hidratate pe o mare parte a suprafeței asteroidului. “, afirmă NASA.

Într-un comunicat de presă de astăzi ,  cercetătorii au  declarat că OSIRIS-REx a descoperit o dovadă a mineralelor hidratate pe suprafața Bennu folosind instrumentele sale de la bord .

Amy Simon, om de știință care supraveghează analiza spectrală a lui OSIRIS-REx , a declarat: „Pentru a obține minerale hidratate, pentru a obține argilă, trebuie să ca apa să intre în contact cu minerale obișnuite . Aceasta este o mare surpriză. ”

Descoperirea apei chiar și pe suprafața unui mic asteroid aflat la milioane de kilometri depărtare, este un lucru incredibil ce poate duce la realizări și mai mari.

 

Articol scris inițial în engleză pe physics-astronomy.com la data de 12/11/2018.

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/12/nasasnewlyan.jpg?fit=841%2C436https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/12/nasasnewlyan.jpg?resize=150%2C150Tudor Diaconuastronomie#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,asteroid,Bennu,OSIRIS-Rex,Tudor Diaconu101955 Bennu este un asteroid Apollo descoperit la 11 septembrie 1999. Asteroidul este ținta planificată a misiunii OSIRIS-Rex care are ca scop să revină pe Pământ cu probele recoltate pentru continuarea studiilor, el prezentând un potențial risc de impact cu Pământul. O navă spațială trimisă de NASA se mișcă în prezent cu 12 mile pe...Pentru cei care știu să gândească singuri