Unele celule deteriorate nu mor, ele doar rămân ca celulele senescente (îmbătrânire a țesuturilor și a organismului) – nu se pot diviza, dar încă pot produce semnale chimice. Aceste celule neobișnuite ar putea juca un rol major în lupta împotriva îmbătrânirii.

Nicolas Musi, cercetător ce ține de longevitate de la Universitatea din Texas, la Austin, a declarat pentru MIT Technology Review: „Se crede că aceste celule și substanțele pe care le produc sunt implicate în procesul de îmbătrânire. Ideea este că eliminarea acestor celule poate fi benefică pentru promovarea îmbătrânirii sănătoase și prevenirea bolilor îmbătrânirii. „Pe baza rezultatelor unui studiu mai timpuriu, ar putea exista ceva și adevărat legat de această teorie.

Musi și colegii săi au publicat rezultatele unui experiment efectuat de aceștia în ianuarie. Ei au dat la 14 pacienți care suferă de fibroză pulmonară idiopatică (IPF), afecțiune letală pulmonară, o combinație de medicamente destinată eliminării celulelor senescente. Pentru următoarele trei săptămâni, acești pacienți au fost tratați cu nouă doze de dasatinib, un medicament pentru leucemie și un supliment, quercetin. Spre sfârșitul studiului, pacienții au fost aparent capabili sa meargă mai departe decât au putut înainte, și au arătat semne de îmbunătățire a stării de sănătate, toate acestea fără efecte secundare grave.

Cercetătorul Jamie Justice a declarat într-un comunicat de presa că ”deși este un studiu mic, acest prototip marchează un progres în modul în care tratăm bolile legate de vârstă, cum ar fi IPF. Aici, am vizat terapeutic un semn distinctiv biologic de îmbătrânire care este implicat în IPF.

În prezent, este greu de spus dacă această combinație de medicamente se va dovedi eficientă ca o terapie anti-îmbătrânire, dar cercetătorii angajați deja testează tratamentul pe un nou grup de pacienți format din 15 persoane cu afecțiuni pulmonare, precum și alți 20 care suferă de boli cronice la rinichi.

Dacă acest experiment se dovedește a avea o rată de succes mare, cu puține și nesemnificative efecte secundare, lumea va păși tot mai aproape de era tinereții fără bătrânețe.

Articolul a fost scris inițial în engelză pe sciencebitchnews.com, la data de 18 Februarie 2019

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/02/9-15-758x307.jpg?fit=758%2C307https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/02/9-15-758x307.jpg?resize=150%2C150Tudor DiaconuCugetări@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,anti aging,anti imbatranire,Tudor DiaconuUnele celule deteriorate nu mor, ele doar rămân ca celulele senescente (îmbătrânire a țesuturilor și a organismului) - nu se pot diviza, dar încă pot produce semnale chimice. Aceste celule neobișnuite ar putea juca un rol major în lupta împotriva îmbătrânirii. Nicolas Musi, cercetător ce ține de longevitate de la Universitatea...Pentru cei care știu să gândească singuri