Cercetătorii spun că găurile negre imense care se rotesc ar putea oferi oamenilor o călătorie interstelară de neuitat.


Îmbarcarea

De ani de zile, oamenii de știință au susținut că găurile negre pot servi drept portaluri pentru călătoriile interdimensionale. Dar a existat întotdeauna o problemă: cum ar putea un călător din hiperspațiu să se apropie vreodată de o gaură neagră, fără a să fie rupt în bucăți de forțele gravitaționale ale găurii negre?

Se pare că unele găuri negre sunt mai blânde decât altele, potrivit fizicienilor de la University of Massachusetts Dartmouth. Dacă o gaură neagră este destul de mare și se rotește suficient de repede, astronauții ar avea plimbare frumoasă, lină tot drumul în jos, potrivit cercetării publicate în revista Physical Review D .

„Unul dintre cele mai prețuite scenarii de science fiction utilizează o gaură neagră ca un portal către o altă dimensiune, timp sau univers”, a scris Gaurav Khanna, fizician finanțat de Fundația Națională de Știință care a lucrat la acest proiect venind cu un eseu publicat miercuri de The Conversation . „Această idee fantezistă ar putea fi mai aproape de realitate decât ne-am imaginat anterior”.

Orizontul evenimentelor

Simulările pe computer arată că singularitatea din interiorul unei găuri negre uriașe care se rotește foarte rapid, este mult mai slabă decât în ​​alte găuri negre – ajungând până la punctul în care poate chiar să nu  zdrobească o navă spațială. De fapt, pasagerii săi nu pot observa nici măcar forța exercitată de gaura neagră.

În eseul său, Khanna a comparat experiențele ipotetice cu mișcarea mâinii tale prin flacăra unei lumânări. Sigur, focul este suficient de fierbinte pentru a vă arde pielea, dacă o lăsați prea mult timp, dar veți simți doar o căldură trecătoare, dacă o veți mișca destul de repede.

Încă sunt dubii cu privire la această ipoteză, dar dacă cineva a vrut vreodată să dea lovitura cu o nouă idee, acum ei știu unde să țintească.

Articol scris inițial în engleză pe futurism.com, la data de 9 Ianuarie 2019

 

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/02/physicist-black-holes-portals-hyperspace-travel-768x403.jpg?fit=768%2C403https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/02/physicist-black-holes-portals-hyperspace-travel-768x403.jpg?resize=150%2C150Tudor Diaconuastrofizică@liber cugetator,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,calatorie interdimensionala,calatorie interstelara,gaura neagra,hiperspatiu,singularitate,Tudor DiaconuCercetătorii spun că găurile negre imense care se rotesc ar putea oferi oamenilor o călătorie interstelară de neuitat. Îmbarcarea De ani de zile, oamenii de știință au susținut că găurile negre pot servi drept portaluri pentru călătoriile interdimensionale. Dar a existat întotdeauna o problemă: cum ar putea un călător din hiperspațiu să...Pentru cei care știu să gândească singuri