Convingerea că Pământul este de fapt plat și că un guvern mondial ce se află în umbră încearcă să convingă publicul să creadă într-o planetă în formă de glob a crescut în ultima vreme. Fără a fi nevoie de ceva studii superioare, oricine ar spune că există suficiente dovezi că Pământul este sferic. Cu toate acestea, și împotriva întregii logici, există mai mulți oameni care afirmă că planeta noastră este de fapt plată.

 

De exemplu, imaginea cunoscută sub numele de „Earthrise”, în care putem vedea că planeta noastră este un glob, este una dintre cele mai populare imagini ale Pământului din spațiul cosmic. În această imagine, putem vedea clar că planeta noastră este de fapt UN GLOB. Aceasta este doar una dintre numeroasele imagini fotografiate de sateliți, dovedind că, de fapt, planeta noastră nu este plată.

Imagini pentru Earthrise
Earthrise

 

Christine Garwood, autorul „Pământul plat: Povestea unei idei infamatoare”, susține că este „o eroare a istoriei”, că toată lumea încă ddin Antichitate credeau că Pământul era plat și că ei erau doar mințiți de acea „idee nebună” când Christopher Columbus a reușit să ajungă la America „fără a cădea de pe marginea lumii. “

„Cu puține excepții extraordinare, nicio persoană educată în istoria civilizației occidentale din secolul al III-lea nu a crezut că Pământul e plat”, a spus istoricul Jeffrey Burton Russell în 1997.

 

Eminentul om de știință Ștefan Jay Gould a scris în același an că „nu a existat niciodată o perioadă de” obscuritate plată a pământului „în rândul savanților. Cunoștințele grecești despre sfericitate nu au dispărut niciodată și toți oamenii de știință medievali au acceptat Pământul sferic ca un fapt stabilit al cosmologiei.

„Biserica spune că Pământul este plat, dar știu că este rotund pentru că am văzut umbra lui pe Lună. Și am mai multă credință într-o umbră decât în ​​Biserică. „-Fernando de Magallanes (1480-1521).

 

Odată cu creșterea raționalismului științific, care părea să submineze autoritatea Bibliei, unii gânditori creștini au decis să lanseze un atac asupra științei stabilite. Un inventator englez pe nume Samuel Birley Rowbotham (1816-1884) a preluat pseudonimul „Parallax” și a fondat noua școală a „Astronomiei Zetetice” (adică „sceptic”, din vechile greci zētētikós, „curios”).

Articol scris inițial în engleză pe thespaceacademy.org, la data de 11 Martie 2018

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/02/3-1.png?fit=1024%2C576https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/02/3-1.png?resize=150%2C150Tudor DiaconuCugetărinoțiuni de logică@liber cugetator,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,flat earth,pământul plat,Tudor DiaconuConvingerea că Pământul este de fapt plat și că un guvern mondial ce se află în umbră încearcă să convingă publicul să creadă într-o planetă în formă de glob a crescut în ultima vreme. Fără a fi nevoie de ceva studii superioare, oricine ar spune că există suficiente dovezi...Pentru cei care știu să gândească singuri