Renumitul fizician Brian Cox de curând a pătruns într-una din cele mai interesante întrebări ale astronomiei: ”Având în vedere posibilitatea ridicată a existenței vieții inteligente în univers, de ce încă nu am primit vreo veste sau vreo dovadă ce ar avea legătură cu aceasta? Care ar fi motivul?

Această întrebare este una foarte veche, și a fost pentru prima dată dezbătută de fizicianul italian Enrico Fermi, care a și prezentat paradoxul lui Fermi. Paradoxul lui Fermi este contradicția aparentă între probabilitatea de existență în univers a unor civilizații extraterestre, probabilitate estimată a fi mare, și lipsa de contacte cu astfel de civilizații sau alte dovezi de existență a lor.

Așa că el a întrebat:  „Unde este toată lumea?”

În sfârșit ar putea avea răspunsul, însă probabil nu-ți va plăcea

Potrivit articolului publicat pe Sunday Times, profesorul Brian Cox a spus:

”O soluție la paradoxul lui Fermi este că nu putem conduce o lume care ar avea puterea să se distrugă singură și care are nevoie de soluții oferite de o colaborare globală

Dap, practic există o posibilitate foarte mare ca extratereștrii să se autodistrugă înainte de a deveni suficient de inteligenți pentru a porni într-o călătorie spațială. Asta pare că e și direcția noastră la moment.

Tot el ne-a avertizat: ”Este posibil ca dezvoltarea științei și ingineriei să depășească inevitabil expertiza politică, astfel ducând la un dezastru.”

Articol scris inițial în engleză pe physics-astronomy.com la data de 21 noiembrie 2018

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/01/extra_large-1476286725-cover-image.jpg?fit=1024%2C576https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2019/01/extra_large-1476286725-cover-image.jpg?resize=150%2C150Tudor DiaconuCugetări@liber cugetator,#BrianCox,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#libercugetator,#libercugetatori,#paradoxulluiFermi,Brian Coex,extraterestri,liber-cugatator,libercugetatorRomania,paradoxul lui FermiRenumitul fizician Brian Cox de curând a pătruns într-una din cele mai interesante întrebări ale astronomiei: ”Având în vedere posibilitatea ridicată a existenței vieții inteligente în univers, de ce încă nu am primit vreo veste sau vreo dovadă ce ar avea legătură cu aceasta? Care ar fi motivul? Această întrebare...Pentru cei care știu să gândească singuri