Când vine vorba de colonizarea planetei Marte, este extrem de sceptic

Nu se va întâmpla

Bill Nye crede că ar trebui să fii drogat pentru a crede că Marte ar putea fi colonizată de oameni.

”Această întreagă idee de terraformare a planetei Marte, cu tot respectul băieți, voi sunteți fumați?”, a întrebat Bill Nye într-un interviu pentru USA Today. ”Nu putem avea grijă nici măcar de planeta pe care trăim acum și pentru care suntem perfecți, să nu mai vorbim de altă planetă.”

Asta e doar părerea ta și doar a ta

Nye este un comunicator de știință respectat, astfel încât părerea lui despre posibilitatea terraformării planetei Marte prinde ceva contur printre o anumită categorie de oameni. De asemenea, el se bazează pe niște argumente destul de solide.

„Nu este rezonabil pentru că acolo este atât de rece”, a declarat el pentru USA Today . „Și nu există aproape deloc apă. Nu e absolut niciun fel de mâncare, și cel mai important, le amintesc acestor tipi că nu este nimic de respirat „.

Nye nu este singurul care crede asta – cunoscutul astrofizician Neil deGrasse Tyson, de asemenea un ”avocat” al științei, crede că orice plan de încercare a colonizării planetei Marte este absurd.

Terraformare

De asemenea tabăra opusă nu este mai prejoasă și este alcătuită din Elon Musk cu compania sa și fizicianul care deja a decedat, Stephen Hawking .

În opinia lui Hawking și Musk, noi putem și ar trebui să epuizăm toate opțiunile prin care am putea face Marte un fel de Pământ 2.0. Și au câteva motive destul de convingătoare, variind de la schimbările climatice până la ideea că oamenii ar trebui să devină o specie interplanetară, asta reprezentând următorul pas în explorarea umană.

Schimbarea taberelor

În timp ce Nye nu a putut fi mai clar cu privire la opinia sa despre terraformarea planetei Marte din interviul pentru USA TODAY, tot el a spus că ar trebui să trimitem astronauți pentru a cerceta Planeta Roșie.

Și cine știe? Poate ei vor descoperi ceva care îl va face pe ”ScienceGuy” să-și schimbe tabăra din cea a scepticilor în cea a credincioșilor cu privire la colonizarea planetei Marte.

Articol scris inițial în engleză pe futurism.com la data de 19 noiembrie 2018.

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/12/Bill-Nye-Mars-768x403.jpg?fit=768%2C403https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/12/Bill-Nye-Mars-768x403.jpg?resize=150%2C150Tudor Diaconuastronomienoutăți#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,BIl Nye,colonizarea planetei Marte,terraformare,Tudor DiaconuCând vine vorba de colonizarea planetei Marte, este extrem de sceptic Nu se va întâmpla Bill Nye crede că ar trebui să fii drogat pentru a crede că Marte ar putea fi colonizată de oameni. ”Această întreagă idee de terraformare a planetei Marte, cu tot respectul băieți, voi sunteți fumați?”, a întrebat...Pentru cei care știu să gândească singuri