Când calculatorul tău stochează date, trebuie să se întrerupă în timp informația se mișcă dintr-o piesă de hardware la altul. Dar acest lucru s-ar putea sa înceteze în curând, deoarece oamenii de știință de la MIT și Universitatea de Tehnologie și Design din Singapore au descoperit o nouă metodă de fabricație care ar trebui să le permită să construiască calculatoare care nu au acele întârzieri enervante.

Cheia este să lași un virus biologic responsabil de asamblarea acestora. Folosind un virus bacteriofag numit M13 pentru a produce o componentă care ar putea debloca sistemele de memorie cu schimbare de fază, un tip de stocare digitală care ar face mai rapid orice computer care îl folosește, potrivit unui studiu publicat luna trecută în revista ACS Applied Nano Materials.

Memorie pe termen lung

Problema pe care acești viruși o rezolvă provine din modul în care memoria este transferată într-un computer. Mutarea datelor de la memoria RAM de mare viteză, dar tranzitorie, la stocarea permanentă pe un hard disk, poate lua uneori unui computer de câteva milisecunde.

Înlocuirea sistemului de memorie din două părți cu un singur tip de stocare numit „memorare în fază” ar reduce această întârziere la aproximativ zece nanosecunde.

Bug în sistem

Dar procesul de fabricare existent pentru memoria cu schimbare în fază atinge temperaturi suficient de ridicate pentru a distruge antimonidul de galiu, unul dintre materialele de bază necesare sistemelor de memorie cu schimbare în fază. Cu toate acestea, folosind un virus pentru a trage piesele de antimoniu de galiu împreună în fire utilizabile, temperatura a scăzut mult, conform studiului.

Deci, probabil în viitor te vei putea bucura de milisecundele în plus pentru a naviga mai ușor și mai rapid pe site-urile de socializare, sau site-ul nostru :))

Articol scris inițial în engleză la data de 06 Dec 18 pe futurism.com

Facebook Comentariu
Distribuire
Please follow and like us:
https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/12/mit-biological-virus-computers-1200x630.jpg?fit=1024%2C538https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/12/mit-biological-virus-computers-1200x630.jpg?resize=150%2C150Tudor Diaconu1. știință#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,calculatoare,cercetatorii MIT,compunetere,Tudor Diaconu,virus biologicCând calculatorul tău stochează date, trebuie să se întrerupă în timp informația se mișcă dintr-o piesă de hardware la altul. Dar acest lucru s-ar putea sa înceteze în curând, deoarece oamenii de știință de la MIT și Universitatea de Tehnologie și Design din Singapore au descoperit o nouă metodă de...Pentru cei care știu să gândească singuri