Cercetătorii susțin că au găsit dovada faptului că în trecut ar fi putut exista un alt univers pe cerul nopții, în special resturi ale găurilor negre din alt univers. După cum afirmă New Scientist , noțiunea se bazează pe ceva numit cosmologie ciclică conformă (CCC). Cosmologia ciclică conformă este teoria cum că universul nostru trece prin cicluri continue de Big Bang-uri urmate de comprimări, negând posibilitatea ca totul să fi pornit de la un singur Big Bang.

                Deși majoritatea universului ar fi spulberat de la un ciclu la altul, acești cercetători spun că unele radiații electromagnetice ar putea supraviețui procedurii de recuperare. Cercetarea lor a fost publicată în arXiv .

                Fizicianul matematician Roger Penrose de la Universitatea din Oxford, co-autor al studiului și co-creator al teoriei CCC, a declarat pentru New Scientist . „Ceea ce pretindem că vedem este rămășița finală după ce o gaură neagră sa evaporat în eonul (acesta descrie perioada succesivă a Big Bang-urilor succesive în contextul CCC) anterior”

                Dovada are originile în ”punctele Hawking”, speculând că găurile nere ar elibera radiația Hawking, fiind bănuită de Penrose și colegii săi ca trecând de la un univers la altul.

                Ei susțin că punctele Hawking ar putea apărea în ”căldura” rămasă prin spațiu de la Big Bang, numită radiația cosmică de fond (CMB). Punctele Hawking vor arăta ca niște inele de lumină pe harta CMB.

                Penrose și asociații săi susțin că conceptul lor ar putea să dea un răspuns fascinant, iar un astfel de punct Hawking ar fi putut fi descoperit în prealabil de proiectul BICEP2, care vizează cartografia CMB.

                Echipa a scris în lucrarea lor: Deși are o temperatură extrem de scăzută la emisie, în CCC această radiație este extrem de concentrată de compresia conformă a întregului viitor al unei găuri negre, rezultând un punct unic la trecerea în eonul nostru (perioada noastră) „.

                Acest model de univers nu este chiar necunoscut pentru noi, el fiind propus sub denumirea de Big Bounce Theory.

                Chiar dacă radiația Hawking ar putea fi un prim pas spre nucleul acestei descoperiri, încă mai sunt multe de făcut înainte ca cineva să poată pretinde existența unui univers ce a existat înaintea celui în care na aflăm noi.

                Articol postat inițial în engleză pe physics-astronomy.com, la data de 8/25/2018.

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/11/extra_large-1534344297-cover-image.jpg?fit=1024%2C576https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/11/extra_large-1534344297-cover-image.jpg?resize=150%2C150Tudor Diaconu1. științăastrofizicăastronomie#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,Big Bounce,big-bang,CCC,gauri negre,Tudor Diaconu                Cercetătorii susțin că au găsit dovada faptului că în trecut ar fi putut exista un alt univers pe cerul nopții, în special resturi ale găurilor negre din alt univers. După cum afirmă New Scientist , noțiunea se bazează pe ceva numit cosmologie ciclică conformă (CCC). Cosmologia ciclică conformă este teoria cum...Pentru cei care știu să gândească singuri