Te gândești la ce mă gândesc și eu?                Cercetătorii au reușit sa conecteze creierele a trei persoane, astfel încât să își poată transmite gândurile  și, în acest caz, să joace un joc în stil Tetris. Echipa crede că acest experiment îndrăzneț ar putea fi extins pentru a conecta întreaga rețea de oameni, și da, este la fel de ciudat cum sună.

          Funcționează printr-o combinație de electroencefalograme (EEG), pentru înregistrarea impulsurilor electrice care indică activitatea creierului și a stimulării magnetice transcraniene (TMS), unde neuronii sunt stimulați folosind câmpuri magnetice.
          Cercetătorii din spatele noului sistem l-au numit ”BrainNet” și spun că ar putea fi folosit în cele din urmă pentru a conecta multe minți, chiar și prin intermediul internetului.
          Dar, în afară de deschiderea unor noi metode ciudate de comunicare, BrainNet ar putea să ne învețe mai multe despre modul în care creierul uman funcționează la un nivel mai profund.
          „Prezentăm BrainNet care, după cunoștințele noastre, este prima interfață directă non-invazivă creier-la-creier pentru rezolvarea problemelor de colaborare”, scriu cercetătorii care au realizat acest proiect.
          ” Interfața permite celor trei subiecți umani să colaboreze și să rezolve o sarcină utilizând comunicarea directă creier-creier.

Sursa imagine: awaycande.blogspot.com

        În experimentul creat de oamenii de știință, doi „expeditori” au fost conectați la electrozi EEG și au cerut să joace un joc în stil Tetris care implica căderi de blocuri. Trebuiau să decidă dacă fiecare bloc avea nevoie de rotire sau nu.
          Pentru a face acest lucru, li sa cerut să se uite la unul dintre cele două LED-uri intermitente de pe ambele părți ale ecranului – unul care se aprinde la 15 Hz și celălalt la 17 Hz – ceea ce produce semnale diferite în creier pe care EEG le-ar putea percepe.
          Aceste alegeri au fost transmise apoi unui singur „receptor” printr-un capac TMS care ar putea genera flash-uri fantomă de lumină în mintea receptorului, cunoscute sub numele de ”phosphenes”. Receptorul nu a putut vedea întreaga zonă de joc, dar a trebuit să rotească blocul dacă semnalul luminos a fost transmis.
          În cinci grupuri diferite de trei persoane, cercetătorii au atins un nivel mediu de precizie de 81,25%, ceea ce este decent pentru o primă încercare.
          Pentru a adăuga la joc un strat suplimentar de complexitate, expeditorii au putut adăuga o a doua rundă de feedback indicând dacă receptorul a făcut apelul corect.
          Receptoare au fost capabili să detecteze care dintre expeditori a fost cel mai fiabil, bazat doar pe comunicațiile creierului, care ,spun cercetătorii, arată promițător pentru dezvoltarea sistemelor care să se ocupă de mai multe scenarii din lumii reale, unde fiabilitatea umană ar fi un factor.
          Și în timp ce sistemul actual poate transmite doar câte un bit (sau flash) de date la un moment dat, echipa de la Universitatea din Washington și Universitatea Carnegie Mellon consideră că configurarea poate fi extinsă în viitor.
          Același grup de cercetători a reușit anterior să asocieze cu succes două creiere, punând  participanților să joace un joc de 20 de întrebări unul împotriva celuilalt. Din nou, pentru a transmite informații, în acest caz „da” sau „nu”, au fost folosite intermitențe de phosphenes fantomă.
          Deocamdată, este foarte lentă și nu este pe deplin fiabilă și această lucrare nu a fost încă evaluată de comunitatea neuroștiințifică, dar este o privire la unele moduri fantastice în care ne-am putea transmite gândurile între noi în viitor – resursele mintale pentru a încerca și a aborda problemele majore.
          Rezultatele noastre ridica posibilitatea unor viitoare interfețe creier-la-creier care permit rezolvarea problemelor de cooperare de către oameni folosind o rețea sociala de creiere conectate, scrie echipa.
          Deocamdată, cercetarea este disponibilă online pe serverul pre-print arXiv.
         Articol preluat, tradus și adaptat de pe sciencealert.com, unde a fost inițial publicat în data de 2 Octombrie 2018 de către David Nield.

Facebook Comentariu
Distribuire
Please follow and like us:
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/10/maxresdefault.jpg?fit=1024%2C576https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/10/maxresdefault.jpg?resize=150%2C150Claudia Madalina1. știință6. Actualități@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetatori,Brainnet          Te gândești la ce mă gândesc și eu?                Cercetătorii au reușit sa conecteze creierele a trei persoane, astfel încât să își poată transmite gândurile  și, în acest caz, să joace un joc în stil Tetris. Echipa crede...Pentru cei care știu să gândească singuri