NASA are un plan complet nou. Vrea urme „de bocanci” pe Lună în 10 ani și pe Marte în 20 de ani.
          În data de 26 septembrie, agenția spațială a anunțat planul detaliat de explorare a spațiului pentru a atinge obiectivele înalte ale președintelui, stabilite în Directiva-1 privind politica spațială din decembrie 2017.
          Aceste planuri îndrăznețe includ:

-planificarea unei noi aterizări pe Lună,
-trimiterea oamenilor pe termen lung pe și în jurul Lunii,
reafirmarea conducerii americane în spațiu,
-consolidarea companiilor private de explorare a „spatiului”  și găsirea modului de a trimite astronauții americani la suprafața planetei Marte.
          Există o mulțime de necunoscute introduse în plan, nu în ultimul rând se pune problema dacă oamenii de știință pot sau nu să găsească o modalitate de a menține în siguranță astronauții de la multele pericole ale spațiului.
          Oamenii de știință de la NASA au luat în considerare acest lucru atunci când detaliază termenele preconizate pentru completarea fiecărui obiectiv în raportul de 21 de pagini – de la ”low Earth orbit”(LEO), până la spațiul din apropierea Lunii și apoi pe Marte.


          Într-adevăr, intervalul în care NASA se așteaptă să ajungă la reperele cheie de-a lungul drumului, spre obiectivele lor includ colectarea de date care să ajute NASA să treacă prin anumite părți ale planului.
          Acest lucru este important deoarece înseamnă că NASA va putea să integreze ceea ce învață de-a lungul drumului.
          Orice revendicare – ca cea publicată în noul raport al NASA – că astronauții se vor plimba pe Marte până în anii 2030, are o anumită flexibilitate și s-ar putea schimba dacă cercetătorii NASA întâmpină anumite dificultăți în acest proces.
          De exemplu, NASA intenționează să aștepte până când primesc rezultatele misiunii Mars 2020, în timpul căreia un rover va colecta și analiza probe de pe suprafața planetei, chiar înainte de a începe să elaboreze un buget, să alcătuiască echipajului misiunii care va fi programată undeva in jurul anului 2030.

Imagine preluată din raportul NASA

          Asta e doar o gândire pozitivă.

          Dar, înainte ca NASA să înceapă să se gândească la trimiterea astronauților pe Marte, există chiar și mai multe mistere fundamentale care trebuie rezolvate.
          De exemplu, NASA va lansa 13 CubeSat-uri în orbita joasă a Pământului în 2020, astfel încât să poată învăța cum să pregătească mai bine sarcina utilă pentru călătoriile în spațiu, fie că este vorba de Lună, de Marte sau mai departe.
          Odată ce acești sateliți sunt pe orbită, NASA speră să folosească ceea ce a învățat și să pună astronauții în orbita lunară până în iunie 2022.
          Aceste lacune în planurile propuse de NASA nu sunt un accident – ele reprezintă lacune cheie în înțelegerea spațiului și călătoriilor interplanetare. Privite din altă perspectivă: ele reprezintă lucrurile pe care oamenii de știință NASA vor să le învețe.
          Iar dacă NASA nu se va abate de la această cronologie, și va reuși să o realizăm, ceea ce ne va conduce în continuare la explorarea spațiului.
         Acest articol a fost inițial publicat pe futurism.com de către Dan Robitski în data de 1 Octombrie 2018, de unde a fost preluat, tradus și adaptat pentru dumneavoastră..

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/10/journey_to_mars.jpeg?fit=1024%2C576https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/10/journey_to_mars.jpeg?resize=150%2C150Claudia Madalina1. știință6. Actualități@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,calatorie,luna,Marte,NASA          NASA are un plan complet nou. Vrea urme 'de bocanci' pe Lună în 10 ani și pe Marte în 20 de ani.           În data de 26 septembrie, agenția spațială a anunțat planul detaliat de explorare a spațiului pentru a atinge...Pentru cei care știu să gândească singuri