Bacteriile au o influență negativă. Însă acum avem probiotice.

          Dintr-o dată, a devenit imposibilă evitarea produselor alimentare care conțin așa numitele „bune” bacterii, dar în timp ce există dovezi care sugerează că probioticele pot fi benefice pentru sănătatea dumneavoastră, noi cercetări arată că acestea pot avea, de asemenea, efecte secundare grave.
          Într-un nou studiu condus de o echipa de la Universitatea Augusta, cercetătorii au descoperit ceea ce ei spun ca este prima legătura cunoscuta între utilizarea probioticelor, supraaglomerarea bacteriană în intestinul subțire și simptome de dezorientare spațială.
          În cadrul studiului, pacienții au raportat confuzie și dificultăți de concentrare , în plus față de senzația de balonare, au găsit colonii mari de bacterii în intestinul subțire, având un nivel ridicat de acid D-lactic produs prin fermentarea bacteriană a zaharurilor din mâncare.
          „Ceea ce știm acum este ca bacteriile probiotice au capacitatea unică de a descompune zaharul și de a produce acid D-lactic”, explică cercetătorul principal și gastroenterologul Satish S.C. Rao. Deci, dacă colonizezi din neatenție intestinul tău cu bacterii probiotice, atunci ai stabilit stadiul pentru acidoza lactica de la nivelul creierul.
          Accidental ar fi termenul cheie aici, deoarece probioticele ar trebui să funcționeze în colon – nu în intestinul subțire sau în stomac. Dar dacă se consumă în intestinul subțire sau creier pot apărea efecte grave.
          Acidul D-lactic este temporar toxic pentru celulele creierului și poate interfera cu recunoașterea oamenilor, cu capacitatea de a gândi și cu sentimentul de timp.
          În cadrul studiului, cercetătorii au descoperit ca unii pacienți au avut de doua pana la trei ori valoarea normala a acidului D-lactic în sânge, ceea ce a condus la apariția unor crize de pierdere a conștiinței care ar putea dura câteva ore după masă, iar în unele cazuri au fost atât de severe încât pacienții a trebuit să renunțe la slujbă.
          Uneori, efectele ar putea fi rapide, cercetătorii descoperind un pacient care a prezentat senzație de nebulozitate cerebrală și balonare în decurs de un minut de mâncare.

          „S-a întâmplat chiar în fața ochilor noștri”, spune Rao.

          Desigur, nu toți oamenii simt aceleași simptome când iau probiotice, și nu toate probioticele sunt la fel. Dar Rao spune că experiența pacienților pe care el și echipa sa le observă clinic de-a lungul a trei ani arată că nimeni nu trebuie să ia probiotice ocazional sau fără a ține cont de sfatul medicului.
          Probioticele ar trebui tratate ca un medicament, spune el, nu ca un supliment alimentar.
          Cercetătorii au descoperit anterior că probioticele ar putea conduce la probleme de sănătate la persoanele cu un intestin scurt – în cazul în care intestinul subțire nu funcționează corect – dar noile descoperiri indică faptul că oamenii sănătoși pot suporta modificările cerebrale și balonarea dacă coloniile bacteriene încep să prospere în intestinul subtire.
          Vestea bună este că simptomele, în cea mai mare parte, nu erau permanente. Când pacienții care se confruntă cu pierderea conștiinței și balonare au luat antibiotice, renunțând la probiotice și rămânând departe de alimentele care le conțin în mod natural, cum ar fi iaurtul, majoritatea simptomelor au fost atenuate.
          Aproximativ 70 la sută dintre pacienți au raportat o îmbunătățire semnificativă, cu 85 la sută spunând că pierderea conștiinței a dispărut, iar cei care au suferit balonare, de asemenea, au raportat îmbunătățiri.
          Dacă întâmpinați oricare dintre aceleași probleme cognitive sau balonare, ar trebui să mergeți să vă vadă un doctor  mai ales dacă luați în mod regulat probiotice sau mâncați mult iaurt, se pare că există o șansă decentă care ar putea contribui.
          Articol preluat de pe https://www.sciencealert.com/.

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/08/554-probiotics-risk_1024.jpg?fit=1024%2C415https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/08/554-probiotics-risk_1024.jpg?resize=150%2C150laura1. științănoutățiefecteadeverse,medicament,medicamente,medicina,probiotice          Bacteriile au o influență negativă. Însă acum avem probiotice.           Dintr-o dată, a devenit imposibilă evitarea produselor alimentare care conțin așa numitele 'bune' bacterii, dar în timp ce există dovezi care sugerează că probioticele pot fi benefice pentru sănătatea dumneavoastră, noi...Pentru cei care știu să gândească singuri