O nouă descoperire

          Cercetătorii de la Institutul Național de Cercetare Științifică (INRS) din Montreal au publicat un studiu în revista Optica, care descrie o nouă abordare a camuflajului invizibil. Dispozitivul lor, numit o mantie de invizibilitate spectrală, este primul care manipulează culoarea (sau frecvența) undelor luminoase care interacționează cu un obiect, făcându-l invizibil.
          „Lucrarea noastră reprezintă un progres în căutarea invizibilității”, a declarat autorul studiului José Azaña într-un comunicat de presă.

sursa:https://www.thinglink.com/scene/867420964323852291

          Pe înțelesul tuturor

          Să descompunem aceste lucruri, începând cu lumina. Este ceva denumit spectrul electromagnetic. Conține toate frecvențele diferite ale radiației electromagnetice, un anumit tip de energie. Razele X, razele gamma și radarul intră undeva pe acest spectru.
          În timp ce nu puteți vedea o radiografie, ochii noștri pot vedea o mică gamă de frecvențe pe spectrul electromagnetic. Noi numim această lumină vizibilă. Așa cum am menționat, este o gamă separată în ceea ce percepem ca culori, cu violet la un capăt și roșu la cealaltă. Unele surse de lumină conțin mai mult de o anumită frecvență. Noi numim acestea: surse de bandă largă, iar lumina soarelui este un exemplu.
          Când „vedem” ceva, ceea ce vedem cu adevărat este interacțiunea dintre aceste frecvențe luminoase și obiect. Atunci când lumina soarelui strălucește pe o mașină albastră, mașina reflectă frecvența luminii albastre, în timp ce toate celelalte frecvențe de culoare pur și simplu trec prin obiect. Ochii noștri detectează lumina albastră reflectată, permițându-ne să vedem mașina albastră.
          Aparatul de camuflare al cercetătorilor INRS profită de această interacțiune. Ele descriu un obiect care reflectă numai lumina verde. Pentru a face acest obiect să pară „invizibil” pentru ochiul uman, ei folosesc un filtru special conceput pentru a schimba temporar frecvențele culorii verzi în spectrul de bandă largă care strălucește pe obiect în albastru. Apoi, ei folosesc un alt filtru pentru a schimba aceste frecvențe înapoi în verde, pe cealaltă parte a obiectului.
          Rezultatul? Ochiul uman nu poate vedea obiectul.

sursa: inovationtoronto.com

          Încă un pas înainte

          În prezent, dispozitivul de camuflaj al cercetătorilor INRS funcționează numai dintr-o direcție – privirea spectatorului trebuie să urmeze calea luminii, privindu-se spre obiect prin primul filtru. Cu toate acestea, Azaña susține că metoda ar putea face teoretic un obiect invizibil din toate direcțiile.
          Deocamdată, dispozitivul ar putea ajuta la securizarea telecomunicațiilor, care utilizează valuri de bandă largă pentru a transporta date. Companiile de telecomunicații ar putea face anumite frecvențe de-a lungul rețelelor lor de fibră optică „invizibile”, împiedicând terțe părți să utilizeze lumină de bandă largă pentru a le spiona.
          Deci, în timp ce mai avem până să putem să ne costumăm ca omul (cu adevărat) invizibil la ComicCon, această invenție complexă de camuflare ar putea păstra datele noastre ascunse între timp.

          Articol preluat, tradus și adaptot de pe futurism.com

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/07/Optica_1.png?fit=400%2C324https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/07/Optica_1.png?resize=150%2C150Claudia Madalina1. științănoutăți@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,camuflaj,camuflare,culori,INRS,invizibilitate,lumina,radiatia electromagnetica,spectrul luminii          O nouă descoperire           Cercetătorii de la Institutul Național de Cercetare Științifică (INRS) din Montreal au publicat un studiu în revista Optica, care descrie o nouă abordare a camuflajului invizibil. Dispozitivul lor, numit o mantie de invizibilitate spectrală, este primul care...Pentru cei care știu să gândească singuri