Icoana din Biserica sf George Turnhout, Belgia 

 

De Sf Gheorge crestinii serbeaza lupta cu balaurii si folosim ocazia sa ne insusim ceva din aceasta sarbatoare.

Exista balauri interni si externi.
Ce-ar fi balaurii externi? Manipularea, abuzul, indoctrinarea, sclavia.

Lupta cu balaurii inseamna lupta pentru libertate si prerogativul de-a folosi liberul arbitru.

Balaurii interni sunt indoielile, frica, furia si critica altora, neincrederea in fortele proprii si multe altele.

Inauntru lupta presupune sa te rupi des, cat de des poti din obiceiuri, dependente, acelasi mod de a gandi si de-a fi prezent, lucid si asumat.

Sarbatorirea ar fi
amintirea infrangerii unor balauri si bucuria de a fi devenit mai liber si mai puternic
luarea in vizor a altor balauri

Morala
orice balaur care nu te-a inghitit te face mai puternic!

Balaurul, asa cum il stim din povesti e o lighioaie cu mai multe capete. Fat Frumos taia cu sabia si cadeau capatanile si cresteau altele la loc. Fat Frumos e copilul din mine, curajosul din mine.

Vad 2 posibile metafore aici
1. metafora microorganismelor (bacterii, virusi) care devin rezistente la antibiotice, care se adapteaza devenind mai agresive
si
2. Balaurul e ceva ce ne sperie, e obstacolul. Faptul ca luptam cu el e lupta noastra cu suferinta. Faptul ca ii taiem un cap si ii creste altul, asta e RECĂDEREA. Sa ma explic.

Cand dorim sa facem o transformare, ne facem o strategie si ne propunem sa ne schimbam intr-un mod dorit. Lucrurile functioneaza si buf, intr-o zi o luam de la capat.

Ca in recurenta depresiei ca in loviturile atacului de panica, ca in recaderile jucatorilor la pariuri. Adica ai fost o perioada bine apoi din senin cazi si ar trebui sa o iei de la capat. Ca si cum inamicul se intareste in lupta ta cu el. In timp ce lupti cu balaurul el isi produce niste mutatii care sa te deruteze si sa-ti puna nervii la incercare.

Asadar lupta cu balaurul devine si RABDAREA de a o lua de la capat de cate ori e nevoie, adica modestia in lupta pe care o ducem.

Facebook Comentariu
Distribuire
Please follow and like us:
https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/04/descărcare.jpeg?fit=280%2C180https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/04/descărcare.jpeg?resize=150%2C150Dumitrache VikiCugetări@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,#Viki Dumitrache,#Viki Dumitrake,abuz,balauri,depresie,indoctrinare,invidie,manipulare    De Sf Gheorge crestinii serbeaza lupta cu balaurii si folosim ocazia sa ne insusim ceva din aceasta sarbatoare. Exista balauri interni si externi. Ce-ar fi balaurii externi? Manipularea, abuzul, indoctrinarea, sclavia. Lupta cu balaurii inseamna lupta pentru libertate si prerogativul de-a folosi liberul arbitru. Balaurii interni sunt indoielile, frica, furia si critica altora,...Pentru cei care știu să gândească singuri