sursă imagine: anawindescalza.blogspot.de

Creștine, spui ca universul in care trăim a fost creat si că există o lume spirituală complet distinctă de cea materială…. Ceea ce cred că trebuie lămurit in continuare…. este pe ce te bazezi când dai detalii despre “creator” si despre respectiva lume si cum dovedești adevărul acestor amănunte… De aceea am câteva întrebări:

– De exemplu, chiar plecand de la premiza ca universul a fost creat, de ce crezi ca exista strict un singur creator?

– Care este dovada ca exista un singur creator si nu 2 sau 3? Poate ca exista o intreaga echipa de creatori, fiecare ocupandu-se de un anumit aspect. Poate ca nu e vorba de un creator (la masculin), ci de o creatoare.

– Fiind vorba de un “creator” care exista in afara lumii materiale pe care noi ca oameni o putem percepe, de unde ai obtinut tu cunostintele despre acest creator?

– De unde stii ce caracteristici are si care sunt dorintele lui referitoare la oameni?

Spui ca existenta unui creator “ar presupune pentru fiecare sa fie mai atent la faptele sale, sa renunte la compromisuri, la relele obiceiuri. Astfel de ingradiri ar fi incomode, pentru ca cei mai multi doresc sa faca tot ceea ce le place fara a da socoteala nimanui pentru faptele lor si, daca se poate, si fara a avea nicio responsabilitate pentru ele”.

 

– Cum ajungi de la afirmatia “exista un creator” la dovedirea celor de mai sus?

– De ce crezi ca existenta unui creator duce neaparat la responsabilitatile de care vorbesti?

– De ce nu ar dori creatorul ca oamenii sa faca “tot ceea ce le place”?

Totusi, crestinismul face mult mai mult decat sa spuna “un creator exista”. Daca religia crestina s-ar limita la aceasta afirmatie, ea nu ar exista practic ca religie distincta. Crestinismul pretinde ca stie exact cine este acest creator si ce vrea el de la noi,descrie unele fenomene (existenta sufletului nemuritor si a altor planuri de existenta, de exemplu) si afirma existenta unor fiinte ne-umane (sau supra-umane), precum ingerii sau diavolii. Pentru a demonstra adevarul religiei crestine, cele de mai sus trebuie demonstrate. Prin simpla afirmatie “exista un creator” nu se realizeaza nimic in aceasta directie. Fiind crestin, presupun ca respingi adevarul celorlalte religii.

– Pe ce baza faci acest lucru? – De ce crezi ca tu ai dreptate, dar un musulman greseste? Răspunde creștine…

Facebook Comentariu
Distribuire
Please follow and like us:
https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/01/maini-la-rugaciune_anawindescalza_blogspot_de.jpg?fit=731%2C960https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2018/01/maini-la-rugaciune_anawindescalza_blogspot_de.jpg?resize=150%2C150MaximiliancreștinismCugetări@liber cugetator,@liber-cugatatori,#argumentecrestinismului,#ceestedumnezeu,#cevreadumnezeusafacacrestinii,#cumaratadumnezeu,#dovadaunuicreator,#intrebaricatrecrestini,#ipocriziacrestină,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#libercugetator,#libercugetatori,argumentele crestinului,ce este dumnezeu,ce vrea creatorul,ce vrea dumnezeu,ce vrea dumnezeu sa faca crestinii,cum arata dumnezeu,dovada unui creator,intrebari catre crestini,ipocrizia crestina          Creștine, spui ca universul in care trăim a fost creat si că există o lume spirituală complet distinctă de cea materială.... Ceea ce cred că trebuie lămurit in continuare.... este pe ce te bazezi când dai detalii despre “creator” si despre respectiva lume si cum...Pentru cei care știu să gândească singuri