ȘTIINȚA NOOTROPICĂ

Nootropicile sunt recunoscute pentru îmbunătăţirea capacităţii memoriei, concentrării, gândirii şi stării de spirit. Acestea sunt un grup de substanțe chimice încă în testare . Luate în diverse combinații, acestea nu creează dependență, nu sunt dăunătoare, și nu sunt încărcate cu  efecte secundare, ele în principiu administrându-se pentru a îmbunătăți capacitatea creierului de a gândi.

În momentul de față nu e foarte clar cum acționează nootropicele în grup, din diverse motive. Cât de eficient este un singur supliment nootropic depinde de mai mulți factori cum ar fi neurochimia utilizatorului, starea de spirit, somnul, greutatea și altele.

Totuși există companii care creează și vând nootropice pentru a demonstra faptul că acestea intensifică abilitățile cognitive, desigur acestea fiind cercetate amănunțit de către oamenii lor de știință.  Qualia este un nootropic. Acesta este un supliment format din 42 ingrediente creat de Neurohacker Collective , un grup care se mândrește cu o echipă interdisciplinară care o include pe Sara Adães, având un doctorat în neuroștiințe, și pe Jon Wilkins, doctor în științe biofizice de la Harvard.

PASTILE INTELIGENTE

Unele dintre ingredientele Qualia se administrează în combinație cu ceva: de exemplu complexul din Noopept și vitamina B este una din combinațiile cele mai uzuale în nootropică. Extractul de ceai verde, L-Theanine, Taurine și Gingko Biloba sunt de asemenea cunoscute de mulți utilizatori. Mucuna Pruriens este o sursă de L-Dopa, care traversează bariera hemato-encefalică, pentru a crește concentrațiile de dopamină din creier; L-Dopa este utilizat în mod obișnuit pentru tratarea dereglărilor responsabile de dopamină și a bolii Parkinson.

Site-ul web spune că „drogul inteligent” este conceput pentru a oferi utilizatorilor o „creștere imediată și vizibilă a experienței lor subiective în termen de 20 de minute de la luarea acestuia, precum și beneficii pe termen lung pentru neurologie și funcționarea fiziologică la nivel global.

Voi ce ați face cu 10 la sută mai multă productivitate, timp, sau inteligență?

De reținut: aceste pastile nu te transformă în Einstein, ci doar îți îmbunătățesc abilitățile creierului cu vreo 5-10 la sută.

Articol preluat și adaptat de pe futurism.com

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/11/22ae0207c9c06b58d79a752c8ad55a07.jpg?fit=600%2C315https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/11/22ae0207c9c06b58d79a752c8ad55a07.jpg?resize=150%2C150Tudor Diaconu6. Actualităținoutăți@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#libercugetator,#libercugetatori,creier,drog,drog inteligent,sporirea creierului,sprorirea inteligentei,Tudor DiaconuȘTIINȚA NOOTROPICĂ Nootropicile sunt recunoscute pentru îmbunătăţirea capacităţii memoriei, concentrării, gândirii şi stării de spirit. Acestea sunt un grup de substanțe chimice încă în testare . Luate în diverse combinații, acestea nu creează dependență, nu sunt dăunătoare, și nu sunt încărcate cu  efecte secundare, ele în principiu administrându-se pentru a îmbunătăți...Pentru cei care știu să gândească singuri