imagine preluată și prelucrată digital de pe: sammuraysports.wordpress.com

Cu bâta în baltă! – memory
Fragment dintr-o ședință, despre gestionarea impulsivității cu accent pe utilizarea resurselor

-o problema de-a mea, e faptul ca mă enervez când oamenii îmi spun anumite lucruri. Pur și simplu ma scoate din sărite și devin arțăgoasă. Și eu nu sunt rea, dar …dau cu bâta-n baltă.
-cum ai vrea sa reacționezi?
-sa ascult calma și să dau o replica politicoasa, să refuz, sau să-mi spun părerea personala.
-ce te împiedică?
-enervarea, impulsivitatea…și cât aș vrea să nu mai fiu asa!
-ok. Poți să te imaginezi cu o bâtă grosolană, dând cu ea irațional și turbat într-o baltă de noroi? Tu, frumos îmbrăcată, vorbind cu o persoana și dintr-o data când persoana îți da sfatul nedorit – tu rapid iei o bâtă și faci fleșcăială și te stropești pe tine dar și pe celalalt?
-vai, nu! Mă bufnește râsul, n-am cum sa-mi imaginez asa o tâmpenie.
-ok, tocmai pentru că este o tâmpenie, dar e tâmpenia în care chiar tu gândești despre tine, poți folosi această imagine când simți că devii impulsivă să te comuți și să ieși rapid din stare?
-pai și să râd?
-nu neapărat, la început poți exersa să te pregătești fictiv, apoi ai folosi-o concret și ai surâde iar apoi ar fi doar o punte de trecere rapidă din enervare în surâs și în accesarea unui răspuns pe care îl ai tu când nu ești nervoasa.
-plec în viață să exersez. Deci, „bâta și dau în balta”. Groaznic de…aiurea. Ca și impulsivitatea dealtfel. Da, mai bine ceva scurt în mintea mea decât să mă răstesc urât la oameni.

Facebook Comentariu
Distribuire
Please follow and like us:
Dumitrache Vikipsihoterapeutul de serviciu@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,#psihoterapeutuldeserviciu,impulsivitate,psihoterapiaCu bâta în baltă! - memory Fragment dintr-o ședință, despre gestionarea impulsivității cu accent pe utilizarea resurselor -o problema de-a mea, e faptul ca mă enervez când oamenii îmi spun anumite lucruri. Pur și simplu ma scoate din sărite și devin arțăgoasă. Și eu nu sunt rea, dar ...dau cu bâta-n...Pentru cei care știu să gândească singuri