Molecule sinucigașe

Un nou studiu a stabilit că moleculele de ARN, inițial dezvoltate ca un mijloc de studiere a genelor, pot declanșa un mecanism ascuns care îi determină celulei să se sinucidă. Unii oameni de știință cred că acest lucru ar putea fi folosit ca o nouă metodă de tratare a cancerului.

„Este ca și cum ai vrea să te sinucizi înjunghiindu-te, împușcându-te și sărind de la o clădire în același timp”, a spus autorul studiului principal, Marcus Peter, într-o declarație publicată pe site-ul Universității Northwestern. „Nu poți supraviețui”.
Peter și echipa sa au găsit secvențe în genomul uman care posedă această capacitate atunci când se transformă în molecule mici de ARN dublu catenar. Se crede că mecanismul este o tehnică antică pe care celulele au folosit-o pentru a elimina cancerul înainte de apariția sistemului imunitar adaptiv, cu milioane de ani în urmă.

Celulele au luptat împotriva cancerului, deoarece viața a devenit multicelulară, astfel că Peter s-a simțit încrezător că ar trebui să existe o „siguranță” care ar putea să îl combată de îndată ce a început să se dezvolte. Cu toate acestea, identificarea și găsirea acestor molecule particulare a fost foarte dificilă, deoarece acestea ar fi active doar în momentul când celula a devenit canceroasă.

Peter a descoperit că celulele de ARN mici care se combină, au fost capabile să ucidă celulele canceroase, precum și să suprimeze activitatea genei. Toate genele necesare pentru supraviețuirea celulelor sunt eliminate, cu un efect foarte mic asupra celulelor normale.

Profesorul de urologie Dr. Shad Thaxton a colaborat cu Peter pentru a testa dacă acest mecanism ar putea fi folosit ca tratament pentru cancer. Nanoparticulele au fost utilizate pentru a administra moleculele la șoareci purtând cancer ovarian uman, care a încetinit creșterea tumorilor fără a crește nivelul de toxicitate al animalelor. Crucial, tumorile nu au dezvoltat rezistență la acest tratament.

TRATAMENTUL NOVEL

Ratele de supraviețuire a cancerului sunt mai promițătoare decât oricând, din cauza progreselor semnificative în diagnosticare. Cu toate acestea, am făcut mai puține progrese în ceea ce privește metodele de tratament.

„Dacă ați avut o formă agresivă, metastazică a bolii acum 50 de ani, ați fost blocați atunci și încă sunteți blocat și astăzi”, a spus Peter. Îmbunătățirile se datorează adesea metodelor de detectare mai bune și nu a tratamentelor mai bune.

Terapia cu imunitate s-a dovedit a fi foarte eficientă, dar numai un subgrup selectat de cancer răspunde la tratament. Peter face o comparație între metodele stabilite de acest studiu și terapia imună, deoarece ambele utilizează mecanisme naturale preluate din procesul evolutiv.

Echipa de cercetători afirmă că acest comutator de ucis celulele canceroase a fost prezent în formele de viață de la începuturile organismelor multicelulare.

Articol preluat, tradus și adaptat de pe http://www.frontlinegenomics.com

Facebook Comentariu
Distribuire
Please follow and like us:
https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/10/GettyImages-500669419-600x315.jpg?fit=600%2C315https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/10/GettyImages-500669419-600x315.jpg?resize=150%2C150Claudia Madalina6. Actualitățiistoria științei@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#libercugetator,#libercugetatori,#tratamentpentrucancer,Cancer,Tratament cancer  Molecule sinucigașe Un nou studiu a stabilit că moleculele de ARN, inițial dezvoltate ca un mijloc de studiere a genelor, pot declanșa un mecanism ascuns care îi determină celulei să se sinucidă. Unii oameni de știință cred că acest lucru ar putea fi folosit ca o nouă metodă de tratare...Pentru cei care știu să gândească singuri