În discuție:
-Un nou studiu din cadrul Universității din Oxford, pune sub semnul întrebării Teoria Expansiunii Accelerată (Teoria inflației cosmice) a Universului, care presupune că Energia Întunecată ar fi principalul catalizator a expansiunii Universului.
-Potrivit studiului, teoriile de expansiune accelerată (inflație cosmică) se bazează pe un model ce nu poate fi neobservat, deschizând posibilitatea formării a unor teorii noi despre expansiunea universului nostru.

PROVOCAREA „EXPANSIUNII ACCELERATE”

Teoria referitoare la extinderea accelerată a Universului, propusă pentru prima dată la sfârșitul anilor 90’ al secolului trecut, se confruntă acum cu o nouă rundă de critici de către o echipă de oameni de știință de la Departamentul de Fizică al Universității din Oxford.
          Teoria extinderii accelerate a fost dezvoltată prin analizarea supernovelor de tip I (explozie termonucleară a stelelor care au murit) prin intermediul telescopului spațial Hubble. A pus o substanță ciudată numită energie întunecată – presupusul motor al acestei extinderi accelerate – în lumina reflectoarelor.
          Acum, echipa Oxford, condusă de profesorul Subir Sarkar, un membru al Institutului Neils Bohr, contestă această idee câștigătoare a premiului Nobel. După ce a analizat un catalog al supernovelor, 740 de tip I-a,ceea ce prezintă de zece ori mai multe decât catalogul anilor 1990, cercetătorii au concluzionat că teoria expansiunii accelerate nu corespunde cu precizia științifică, potrivit studiului publicat in rapoartele științifice.
          „Dovezile care vorbesc în folosul Teoriei extinderii accelerate sunt, cel mult, ceea ce fizicienii numesc ‘3 sigma’,” a spus profesorul Sukar, potrivit Phys.org. „Aceste dovezi sunt mult mai puține decât le cere standardul ‘5 sigma’, necesar pentru a pretinde la o descoperire a unei explicații fundamentale.”
          Prof. Sarkar vorbește și despre alte dovezi care sugerează că Teoria Universului ce se extinde în mod accelerator, cum ar fi fundalul cosmic cu microunde și altele, au fost făcute toate din neștiința față de fenomen și analiza superficială a fenomenelor, în cadrul unui model asumat, dar imposibil de observat.

PROVOCAREA PRESUPUNERILOR ANTERIOARE

          Datele cercetărilor arată că dovezile cele mai consistente cu teoria Expansionistă se regăsesc doar în cazul unei viteze constante de extindere. Este o afirmație îndrăzneață, care pune la îndoială multe dintre teoriile pe care le deținem în prezent despre natura universului, inclusiv ceea ce știm despre energia întunecată (care este deja puțin prea mică, de la început).
          „Un model teoretic mai sofisticat care înregistrează observația că universul nu este exact omogen și că conținutul său de materie poate să nu se comporte ca un gaz ideal – două ipoteze-cheie ale cosmologiei standard – ar putea fi capabil să răspundă tuturor observațiilor fără a necesita implicarea energiei întunecate” , A spus fizicianul Sarkar, potrivit portalului Phys.org.
          Aceasta este calea științei: În baza teoriilor create se creează noi teorii, ca o evoluție a teoriilor bazată pe tehnologii de cercetare mai bune și a unor date mai proaspete.

Material preluat, tradus și adaptat de pe: – futurism.com  ( data publicării pe futurism.com -23 octombrie 2016)

          De la publicarea articolului, descoperirea și confirmarea ulterioară a descoperiri undelor gravitaționale a confirmat teoria Inflației cosmice (expansiuni universului), dar totuși sursa acesteia poate fi încă tema unor discuții.

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/10/Q-Continuum.jpg?fit=1024%2C329https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/10/Q-Continuum.jpg?resize=150%2C150Alexander Obadaastronomienoutăți@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,big-bang,cercetare,Extinderea Universului,Noi Teorii asupra Universului,oxford,Subir Sarkar,SupernovaÎn discuție: -Un nou studiu din cadrul Universității din Oxford, pune sub semnul întrebării Teoria Expansiunii Accelerată (Teoria inflației cosmice) a Universului, care presupune că Energia Întunecată ar fi principalul catalizator a expansiunii Universului. -Potrivit studiului, teoriile de expansiune accelerată (inflație cosmică) se bazează pe un model ce nu poate fi...Pentru cei care știu să gândească singuri