Pe scurt:

Fizicienii au propus o nouă teorie care explică de ce universul nostru ocupă trei dimensiuni spațiale. Ideea ar putea oferi o nouă perspectivă asupra modului în care a ajuns spațiul.

ÎNAPOI LA ÎNCEPUT

O echipă internațională de oameni de știință a venit cu o nouă explicație pentru motivul unui spațiu care ocupă trei dimensiuni. Teoria se bazează pe tuburi de flux care sunt alcătuite din quarci păstrați împreună de gluoni.

Teoriile actuale sugerează că, în cea mai timpurie formă, universul nostru a fost o supă primordială formată din quarci și gluoni . O mare cantitate de quarci și antiquarci a fost rapid creată și distrusă, ceea ce a dus la formarea unui număr mare de tuburi de flux.

În condiții normale, un tub de flux care unește un quarc cu un antiquarc va dispărea atunci când cele două particule vor intra în contact și se vor anihila reciproc. Cu toate acestea, tuburile de flux se pot stabiliza și pot forma noduri în anumite circumstanțe, ca în cazul în care devin interconectate unele cu altele. Dacă universul timpuriu era umplut cu o asemenea rețea de tuburi de flux, cantitatea de energie conținută în structură ar putea explica inflația cosmică sau expansiunea universului timpuriu.

O ALTĂ DIMENSIUNE

Modelele teoretice cum ar fi teoria corzilor sugerează că universul nostru ar putea fi alcătuit din nouă sau zece dimensiuni spațiale, unele dintre ele nefiind vizibile din diverse motive.

Cu toate acestea, se crede că nodurile tridimensionale, cum ar fi cele formate din tuburi de flux, se vor desprinde în spații dimensionale superioare. Ca rezultat,  inflația cosmică ar fi trebuit să se limiteze la trei dimensiuni, cu alte dimensiuni mai mici decât percepția noastră, asta dacă există.

În acest moment, teoria este doar un model pentru ceea ce s-ar fi putut întâmpla în cea mai veche perioadă a formării universului nostru. Cu toate acestea, ar putea explica câteva întrebări arzătoare despre cum a evoluat spațiul în forma sa actuală. Cercetătorii vor continua să dezvolte acest concept și vor încerca să ne explice cum am putea să înțelegem mai bine această istorie cosmică, cu scopul de a face predicții despre universul care poate fi testat, în mare parte pentru a verifica acuratețea acestuia.

preluat și adaptat de pe futurism.com

Please follow and like us:
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/10/fractal-1121017_1920-600x315.jpg?fit=600%2C315https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/10/fractal-1121017_1920-600x315.jpg?resize=150%2C150Tudor Diaconuastrofizicăastronomie@liber cugetator,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#libercugetator,#libercugetatori,3D,dimensiuni,dimensiuni spatiale,flux tubes,inflatie cosmica,particule,quarc,tub de flux,Tudor DiaconuPe scurt: Fizicienii au propus o nouă teorie care explică de ce universul nostru ocupă trei dimensiuni spațiale. Ideea ar putea oferi o nouă perspectivă asupra modului în care a ajuns spațiul. ÎNAPOI LA ÎNCEPUT O echipă internațională de oameni de știință a venit cu o nouă explicație pentru motivul unui spațiu care ocupă trei...Pentru cei care știu să gândească singuri