Declarația de presă NASA anunță că sistemul nostru solar are o a 9-a planetă

 

Pe scurt:

NASA a declarat că este foarte probabil ca Sistemul nostru Solar să găzduiască o nouă planetă masivă și foarte îndepărtată. Această descoperire ar putea rezolva câteva mistere despre spațiu.

Planeta a 9-a

La începutul acestei luni, NASA a emis un comunicat de presă în care afirmă că este probabil ca sistemul nostru solar are o a 9-a planetă – chiar dacă este dificil de găsit.

Această planetă ar putea avea o masă de 10 ori mai mare ca a Pământului și față de soare s-ar afla la o distanță de 20 de ori mai mare decât Neptun.

Este denumită „Planeta a 9-a, și chiar dacă este foarte dificil să se obțină dovezi clare despre existența acesteia, unii oameni de știință sunt absolut convinși că se află acolo.

Cele șase obiecte cele mai îndepărtate cunoscute din sistemul solar, cu orbite exclusiv dincolo de Neptun (transneptuniene), au o înclinare și aliniere care pot fi menținute numai de o forță exterioară. (Credit de imagine: Caltech / R Hurt, IPAC)

„Acum există cinci serii de dovezi observaționale ce aprobă existența ”Planetei a 9-a” a declarat Konstantin Batygin, un astrofizician planetar de la Institutul de Tehnologie din California (Caltech), care face parte dintr-o echipă de căutare a planetei.

” Dacă eliminăm această opțiune, și ne imaginăm că Planeta a 9-a nu ar exista, am genera mai multe probleme decât am rezolva. Dintr-o dată, aveți cinci puzzle-uri diferite și trebuie să veniți cu cinci teorii diferite pentru a le explica. ”

Dovezile

Într-o lucrare din 2016, Batygin și co-autorul Mike Brown detaliază șase obiecte cunoscute din Centura lui Kuiper care se comportă destul de ciudat. Toate au orbite eliptice care se îndreaptă în aceeași direcție și toate orbitele sunt înclinate în același mod. Ambele trăsături servesc ca indicii pentru prezența Planetei a 9-a.

Simulările pe calculator bazate pe presupusa planetă au arătat că ar trebui să existe și alte câteva corpuri cu înclinări mai extreme din planul solar, de ordinul a 90 de grade. Brown a realizat că astronomii sunt deja conștienți de cinci astfel de obiecte, ceea ce înseamnă că natura se potrivește cu simulările.

Planeta a 9-a ar explica de asemenea și de ce planul celorlalte orbite ale planetelor este înclinat la aproximativ șase grade distanță de ecuatorul soarelui: în timp, gravitația îndepărtată a Planetei a 9-a a făcut întregul plan al sistemului solar să se îndepărteze de centru.

În final, există obiectele din centura lui Kuiper care orbitează în direcția opusă oricărei alte situații din sistemul nostru solar.

„Nici un alt model nu poate explica ciudățenia acestor orbite cu înclinație înaltă”, a explicat Batygin. „Se pare că Planeta a 9-a oferă o explicație naturală a apariției acestora. Aceste lucruri au fost deranjate din planul sistemului solar cu ajutorul Planetei a 9-a și apoi împrăștiate de către Neptun.

Bazându-se pe comportamentul acestor obiecte îndepărtate, astronomii cred că planeta este un Super-Pământ, o planetă masivă stâncoasă, care este extrem de comună în univers – dar pe care sistemul nostru solar, ciudat, nu o are. Planeta ar fi putut să ”se așeze” în zonele reci ale sistemului nostru solar de-a lungul a milioane de ani, formată aproape de soare și apoi aruncată spre exterior sau chiar au fost capturată de Soare dintr-un alt sistem solar.

Batygin și Brown folosesc Telescopul Subaru de la Observatorul Mauna Kea din Hawaii pentru a-și continua căutarea Planetei a 9-a . Potrivit lui Batygin, acest telescop este cel mai bun instrument disponibil pentru a vâna ceva subțire și îndepărtat în vasta întindere a cerului.

Cu toate acestea, Planeta a 9-a nu este singura explicație pentru comportamentele orbitale observate. Un studiu recent al sistemului solar exterior a găsit peste 800 de obiecte transneptuniene . Distribuția aleatorie a acestor obiecte ar putea avea, de asemenea, același efect asupra înclinării orbitelor – dar juriul este încă în afara.

Articol tradus și adaptat de pe futurism.com

Articolul a apărut în format inițial la data de:  13/10/2017

Please follow and like us:
https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/10/Mysterious-Pull-On-Cassini-Probe-May-Help-Find-Planet-Nine-Universe-Today-A-600x315.jpg?fit=600%2C315https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/10/Mysterious-Pull-On-Cassini-Probe-May-Help-Find-Planet-Nine-Universe-Today-A-600x315.jpg?resize=150%2C150Tudor Diaconuastronomie#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#libercugetator,#libercugetatori,Nibiru,planeta a 9-a,planeta X,Tudor Diaconu  Pe scurt: NASA a declarat că este foarte probabil ca Sistemul nostru Solar să găzduiască o nouă planetă masivă și foarte îndepărtată. Această descoperire ar putea rezolva câteva mistere despre spațiu. Planeta a 9-a La începutul acestei luni, NASA a emis un comunicat de presă în care afirmă că este probabil ca sistemul nostru...Pentru cei care știu să gândească singuri

Niciun comentariu până acum

lasă un comentariu, scrie-ne părerea ta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte