Lucruri ciudate

Astronomii spun că au detectat „semnale ciudate” provenite din direcția unei stele mici, situate la aproximativ 11 ani lumină de Pământ.

Aceștia au recepționat semnalele misterioase pe data de 12 mai, folosind Observatorul Arecibo, un telescop radio imens, construit în interiorul unei depresiuni numită Puerto Rican. Semnalele radio par să vină de la Ross 128, o stea roșie pitic care nu este încă cunoscută ca având planete și are masa aproximativă de 2800 ori mai mică decât Soarele.

Abel Méndez, un astrobiolog de la Universitatea din Puerto Rico, Arecibo, a declarat că steaua a fost observată timp de 10 minute, timp în care semnalul a fost preluat.

Méndez a spus că este foarte puțin probabil ca viața inteligentă extraterestră să fie responsabilă, dar a mai precizat că această posibilitate nu poate fi încă exclusă. „Grupurile SETI [Search for Extraterrestrial Intelligence] cunosc semnalele”, a scris Méndez într-un e-mail către Business Insider.

Explicații pentru semnalele „Foarte ciudate”

În timp ce Arecibo este cunoscut pentru rolul său în eforturile de a căuta semnale de la extratereștrii, este de asemenea minunat să privești la galaxii îndepărtate și să ataci asteroizii apropiați de pământ. Méndez crede că semnalul este mai probabil din cauza faptului unui satelit artificial terestru, care a trecut la mii de kilometri deasupra capului.

„Câmpul de vedere al Arecibo este suficient de larg, astfel încât există posibilitatea ca semnalele să nu fie cauzate de stea, ci de un alt obiect din apropiere”, a spus Méndez, adăugând că ” unii sateliți de comunicații transmit pe frecvențe pe care noi facem observații. „

Cu toate acestea, într-o postare de pe blogul despre misterul lui Ross 128 din data de 12 iulie, el a scris că „nu am văzut niciodată sateliți să emită explozii de genul acesta” și au numit semnalele „foarte ciudate”.

O altă explicație posibilă este o aprindere stelară sau izbucnirea energiei de pe suprafața stelei. Astfel de explozii de la soare se deplasează cu o viteză redusă, ele emit semnale radio puternice și pot perturba sateliții și comunicațiile de pe Pământ, precum și periclitând viața astronauților.

De asemenea, erupțiile solare pot fi urmărite de o eliminare din masă coronară mai lentă și mai energică: un flux de particule solare care poat distorsiona câmpul magnetic al planetei noastre, de asemenea erupțiile solare generează furtuni geomagnetice și perturbă rețelele electrice și electronice.

 

Privind încă o dată la Ross 128

Pentru a vedea dacă semnalele sunt încă acolo, Méndez a spus că Arecibo va privi mai îndelung la Ross 128 și împrejurimile sale, începând cu 16 iulie.

„Succesul va fi găsirea din nou a semnalului în stea, dar nu în jurul său. Dacă nu primim din nou semnalul, atunci misterul se adâncește ”, a spus el. „Nu suntem siguri dacă putem ajunge la capătul acestui mister doar din următoarele observații, dacă a fost un eveniment rar”.

Seth Shostak, un astronom senior de la Institutul SETI, a confirmat că grupul este „bine recunoscut pentru identificarea de semnale” și ar putea folosi puternicul dispozitiv Allen Telescope Array din California „pentru a le verifica”.

„Sunt șanse mari să fie interferențe terestre, de fapt. Într-adevăr, acest lucru se intampla cel mai des.”, a declarat Shostak pentru Business Insider printr-un e-mail.

Chiar acum există un singur semnal convingător din spațiul cosmic care ar putea veni de la extratereștri: „Semnalul WOW”, a spus Shostak. „Asta este încă destul de ciudat.”

Sursa:futurism.com

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/07/astronomers-have-detected-strange-signals-that-may-come-from-a-star-11-light-years-away.png?fit=1024%2C768https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/07/astronomers-have-detected-strange-signals-that-may-come-from-a-star-11-light-years-away.png?resize=150%2C150Claudia Madalinanoutăți@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,semnal wow,wow semnalLucruri ciudate Astronomii spun că au detectat 'semnale ciudate' provenite din direcția unei stele mici, situate la aproximativ 11 ani lumină de Pământ. Aceștia au recepționat semnalele misterioase pe data de 12 mai, folosind Observatorul Arecibo, un telescop radio imens, construit în interiorul unei depresiuni numită Puerto Rican. Semnalele radio par...Pentru cei care știu să gândească singuri