Nicolaus Copernic este renumit ca astronom și cosmolog, preot și prelat catolic de origine poloneză (germanii reclamă că originea lui Copernic find germană, dar majoritatea istoricilor consideră adevărata origine cea poloneză).

Cartea, formată din 7 capitole și prezentată în acest articol, a fost publicată cu puțin timp înainte de moartea sa, din cauza poziției Bisericii Catolice și nu numai asupra teoriei pe care urma să o lanseze, heliocentrismul. Ca dovadă a constrângerii sale de către Biserică, odată cu lansarea cărții, autorul nu s-a dat în lături să trimită un mesaj Papei.

Cartea prezintă o întreagă teorie și argumentele aduse de acesta în apărarea ei. Astfel, heliocentrismul a fost una din primele teorii științifice (care a rămas și azi teorie științifică) ce au forțat biserica să facă un compromis și să-și modifice ideologia.

Articolul conține atât cartea originală  fotocopiată și inclusă ca PDF în articol, cât și varianta în engleză:

Variantă în engleză:

Full text – Nicholas Copernicus, _De Revolutionibus (On the Revolutions),_ 1

Variantă originală:

Introducere și cuprins

Partea I

Partea a-II-a

Partea a-III-a

Partea a-IV-a

Partea a-Va

Partea a-VI-a

 

Please follow and like us:
https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/07/150px-De_revolutionibus_orbium_coelestium.jpg?fit=150%2C253https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/07/150px-De_revolutionibus_orbium_coelestium.jpg?resize=150%2C150MaxxCugetări@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,Nicolaus CopernicNicolaus Copernic este renumit ca astronom și cosmolog, preot și prelat catolic de origine poloneză (germanii reclamă că originea lui Copernic find germană, dar majoritatea istoricilor consideră adevărata origine cea poloneză). Cartea, formată din 7 capitole și prezentată în acest articol, a fost publicată cu puțin timp înainte de moartea...Pentru cei care știu să gândească singuri