Elementele sunt împărțite în mai multe categorii, pe baza originii lor: Big Bang, Raze cosmice, Stele mari, Stele mici, Supernove și laboratoare fabricate de om.

          În partea de sus, avem hidrogen. Hidrogenul și heliul sunt singurele elemente care (după cum puteți vedea) sunt clasificate la „Big Bang”. Nu există alte surse apreciabile în acest univers, deci sunt singurele în această categorie.

          Acest tabel periodic prezintă cea mai bună estimare a omenirii cu privire la locul de proveniență al fiecărui element.

          Să aruncăm o privire clară asupra imaginii înainte de a continua cu explicația:

          Apoi, avem 3 elemente în categoria „Razelor Cosmice:” litiu, beriliu și bor.

          Carbonul, din corpul nostru, a fost realizat prin fuziunea nucleară în interiorul stelelor, la fel ca oxigenul. Da, asta e drept – tu ești produsul unor stele moarte de mult. O mare parte din fierul din corpul vostru a fost făcut în timpul exploziilor supernovelor … exploziile de foc ale stelelor care nu mai puteau să se sprijine și au explodat demult și departe.

          Dar nu se termină aici.

          Aurul, din bijuteriile tale, a fost, probabil, produs din stele neutronice în timpul coliziunilor cosmice, ciocniri care ar fi putut fi vizibile ca niște izbucniri de raze gama cu durată scurtă de aici, de pe Pământ.

          E, într-un fel, minunat atunci când te gândești la asta – nu ești doar o praf de stele; Tu ești rezultatul viu a evenimentelor masive, cataclismice … mersul pe jos, vorbind rămășițe din moartea stelelor hiperagiente.

          Interesant este faptul că, tabelul periodic, așa cum îl știm astăzi, nu este primul tabel de elemente. De fapt, am crezut, odată, că toate lucrurile din univers au fost făcute doar din Pământ, Foc, Apă și Aer (din fericire, nu am păstrat această structură organizațională).

          Desigur, astăzi, tabelul periodic este mult mai solid și mai bine stabilit decât atunci când a fost dezvoltat, pentru prima dată. Dar asta pentru că, la acea vreme, multe elemente nu au fost descoperite, încă. Dimpotrivă, în aceste zile, avem deja o mulțime de elemente – ceea ce înseamnă că, majoritatea elementelor naturale prezente pe planeta Pământ au fost deja descoperite, iar Tabelul Periodic a fost, în mare parte, completat.

          Dacă se descoperă un nou element, este,în general, rezultatul faptului că fizicienii sparg atomii împreună pentru a vedea ce se întâmplă, adică un element nou este probabil să fie descoperit într-un accelerator de particule.

Sursa:www.futurism.com

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/06/tabelul-periodic.jpg?fit=688%2C347https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/06/tabelul-periodic.jpg?resize=150%2C150Claudia Madalina1. științănoutăți@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#libercugetator,#libercugetatori,big-bang,elemente,elemente chimice,natura elementelor,tabel,tabelul periodic al elementelor          Elementele sunt împărțite în mai multe categorii, pe baza originii lor: Big Bang, Raze cosmice, Stele mari, Stele mici, Supernove și laboratoare fabricate de om.           În partea de sus, avem hidrogen. Hidrogenul și heliul sunt singurele elemente care (după cum...Pentru cei care știu să gândească singuri