Depresia devine o epidemie care dăunează indivizilor, societății și economiei. Ea a devenit principala sursă de dizabilitate și de sănătate în Statele Unite. Aceasta afectează mai mult de 15 milioane de adulți în total, inclusiv 1,5% din populația SUA peste 18 ani într-un anumit an. Depresia se datorează în special creșterii numărului de tineri, iar ratele la fete adolescente au crescut cu 37% în ultimul deceniu.

În prezent, principala formă de tratament este medicația, dar medicamentele pot fi ineficiente și pot avea efecte secundare nedorite. Trebuie dezvoltată o formă de tratament eficient și mai puțin invazivă, pentru a ajuta la reducerea numărului de oameni care suferă de durerea și singurătatea cauzată de boală.

Oamenii de știința au descoperit recent scaunul fizic al depresiei din creier, precum si găsirea anumitor gene care o provoacă. Aceasta stabilește depresia ca o boală în mare măsură fizică, care a condus la o serie de tratamente care încearcă să trateze depresia nu ca pe o problemă chimică, ci una fiziologică.

REWIRING MIND

Una dintre metodele dezvoltate este stimularea magnetică transcraniană (TMS), care vizează zone specifice ale creierului cu impulsuri magnetice. Ian Cook, directorul Programului de Cercetare și Clinică a Depresiei UCLA, a declarat într-un comunicat de presă al UCLA că „schimbă modul în care conexiuniile creierului sunt aranjate, cum se vorbește unul cu celălalt”.

Pentru tratament, pacienții stau pe scaun în timp ce un tehnician pune un stimulator magnetic într-o locație specifică pe cap, determinată de calibrarea creierului. Pacienții sunt supuși procedurii câteva zile pe săptămână pe parcursul a șase săptămâni.

Andrew Leuchter, director al serviciului clinic și de cercetare TMS al Institutului Semel, a declarat în comunicatul de presă că „TMS este un tip de tratament revoluționar” – pentru că interacționează cu creierul ca un organ electric, în loc de cel chimic. In timp ce medicatia isi propune sa reechilibreze substantele chimice neurologice, TMS vizeaza formarea electrica a creierului.

TMS a fost aplicat clinic numai depresiei, dar tratamentul ar putea fi aplicat la o serie de alte tulburări mentale, incluzând schizofrenia, epilepsia, boala Parkinson și durerea cronică prin schimbarea modului în care funcționează rețeaua neuronală.

 

https://futurism.com/

Please follow and like us:
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/06/507633450-300x200-1.jpg?fit=300%2C200https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/06/507633450-300x200-1.jpg?resize=150%2C150Razvan Olahut6. Actualități@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,depresie,tratament depresieDepresia devine o epidemie care dăunează indivizilor, societății și economiei. Ea a devenit principala sursă de dizabilitate și de sănătate în Statele Unite. Aceasta afectează mai mult de 15 milioane de adulți în total, inclusiv 1,5% din populația SUA peste 18 ani într-un anumit an. Depresia se datorează în...Pentru cei care știu să gândească singuri