Cel mai important aspect al minții privit din perspectiva de a evolua, de a te iubi, de a învăța să calmezi furia, etc, este CONȘTIENTIZAREA.

Conștientizarea înseamnă să-ți dai seama ce stare are mintea. În absența conștientizării, mintea are stări, gânduri care se manifestă, dar nu ne dam seama decât retrospectiv după ce au trecut.
De aceea unul dintre cele mai importante lucruri este să ne întrebăm des, cât putem de des, „La ce ma gândesc acum?”.
„CE e acum în mintea mea?”.

Posibil răspuns (exemplu): Mă autocritic.
Abia după ce îmi dau seama că fac asta, pot interveni.
Repet, altfel ne dăm seama după. Vine seara și ne spunem, „Azi am fost îngrijorat toată ziua, m-am frământat”.
Deci, începutul începutului este întrebarea: „La ce ma gândesc acum?”

 

Please follow and like us:
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/06/PhotoPencil-monstru-din-oglindă.jpeg?fit=373%2C416https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/06/PhotoPencil-monstru-din-oglindă.jpeg?resize=150%2C150Dumitrache Vikipsihoterapeutul de serviciu@liber cugetator,@liber-cugatatori,#desprecoștientizare,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#libercugetator,#libercugetatori,#psihoterapeutuldeserviciu,#Viki Dumitrache,#Viki Dumitrake,conștientizare,conștientizarea,despre coștientizare,psihoterapeutul de serviciuCel mai important aspect al minții privit din perspectiva de a evolua, de a te iubi, de a învăța să calmezi furia, etc, este CONȘTIENTIZAREA. Conștientizarea înseamnă să-ți dai seama ce stare are mintea. În absența conștientizării, mintea are stări, gânduri care se manifestă, dar nu ne dam seama decât...Pentru cei care știu să gândească singuri