tapet preluat de pe pagina de tw a lui Arisha Khan

Anul acesta liberalii din parlamentul de la Ottawa (Canada) au considerat că vechea lege a protecției copilului nu este suficient de bună așa că au schimbat-o. ONG-urile locale, pro-creștine și xenofobe au încercat să opună rezistență și atacă pe toate căile legislative modificările aduse considerându-le totalitare și că oferă prea multă putere statului asupra statutului copilului putând fi instituționalizat din mai multe motive și mult mai ușor, defavorizând cuplurile creștine.

Eu am citit „Bill89” în întregime pentru voi, și chiar de mi-a luat o zi să tot revin peste capitole și articole încât să le înțeleg și să nu prezint idei preconcepute, am decis să fac o sinteză a modificărilor vechii legi canadiene privind copii tineri și familia. Iar acum mărturisesc că noua lege este una anti creștină doar dacă creștin este sinonim cu homofob sau și totalitar; și sub nici o formă NU este o lege totalitară  sau  defavorizabilă minorului.

Repet, dacă analizăm noua formulă a legii aflăm că ONG-urile NU au dreptate cu noile reglementări, noile reglementări ce apar în Bill 89 NU sunt împotriva educări copilului în spirit creștin sau a altor religii ori tradiții precum cea nativă  și în cazul unei anchete sociale va ignora credințele părinților dar va susține convingerile adolescentului, minorului. De asemenea noua formă a legislației introduce două expresii noi „identitate de gen” și „expresia genului” referitoare la convingerile sexuale a minorului; iar unii termeni precum „coroana” și „societatea” sunt scoase complet din terminologie. 

Astfel se poate spune că noua lege pune accent pe dorințele, preferințele și orientările minorului ignorând dorințele tutorilor asupra acestuia, considerând un abuz psihologic, emoțional măsurile luate de către tutore împotriva și contrar celor ale minorului.

Un nou aspect al noii legi („Bill 89” – Legea privind copiii, tinerii și familiile din 2017) este plasarea minorilor într-un loc de siguranță pe timpul unei anchete ne mai rămânând sub autoritatea tutorelui anterior (eventual va reveni dacă ancheta se dovedește în favoarea tutorelui)

Dintre scopurile suplimentare față de actul precedent este recunoașterea faptului că serviciile pentru copiii și familiile indigene și native ar trebui furnizate într-un mod care să le recunoască cultura, patrimoniul și tradițiile și conceptul familiei extinse. Aceasta se modifică pentru a se referi la copiii, tinerii și familiile primelor națiuni, „inuit și métis”  și la culturile, patrimoniul și tradițiile lor și este extins pentru a recunoaște legătura cu comunitățile lor. Articolele respective putând fi extinse și asupra comunitățiilor creștine de orice fel.

Legea 89 menține prevederea din legea anterioară conform căreia un copil care suferă sau este „în pericol de a suferi” rău psihic sau emoțional și al cărui părinți nu oferă „tratament sau acces la tratament” necesită protecție în temeiul legii. (amintiţi-vă cazul cu românii Emil şi Rodica Rădiţă care au fost condamnaţi pe viaţă de un tribunal din Canda şi care vor trebui să petreacă cel puţin 25 de ani în închisoare, pentru decesul fiului lor Alex, în vârstă de 15 ani, pe care, „în mod deliberat”, l-au lăsat să moară. Copilul suferea de diabet tip 1 şi nu a primit niciodată tratamentul de care avea nevoie, astfel că, atunci când a fost descoperit de către autorităţi, cântărea doar 17 kilograme şi avea trupul acoperit de peste 40 de răni şi ulceraţii. „Alex Rădiţă a fost blestemat”, a fost replica finală a pledoariei procurorului în procesul în care cei doi părinţi au fost judecaţi pentru crimă de gradul I.)

Însă, în timp ce fosta lege a declarat că agenția pentru ajutorarea copiilor  ar trebui să ia „cel mai puțin perturbator curs de acțiune”, „Bill 89” adaugă „inclusiv furnizarea de servicii de prevenire, servicii de intervenție timpurie și servicii comunitare de sprijin”, potrivit unei analize ARPA (Association for Reformed Political Action).

„implicarea intervenției nu ar trebui  presupusă a fi mai  perturbatoare decât neintervenția”, adaugă raportul ARPA (Association for Reformed Political Action).

Michael Coteau (Minister of Child and Family Services), care a prezentat proiectul de lege, a declarat pentru QP Briefing că vede obligarea adolescenților, care se autoidentifică  drept LGBT,  să se schimbe ca fiind  un abuz asupra acestora.

„Consider că este o formă de abuz, atunci când un copil identifică o cale și un îngrijitor spune că nu, trebuie să faceți acest lucru în mod diferit”, a spus el.

„Dacă este vorba despre abuz și dacă se află în definiție, un copil poate fi înlăturat din acel mediu și plasat în protecție în cazul în care abuzul nu se oprește.”

În consecință „Bill 89” nu este o lege totalitară pentru ca nu impune forțat ideologia unei minorități asupra majorității ci protejează concepțiile, orientările, ideologiile și crezurile minorilor  indiferent de care ar fii acestea în fața tutorilor care au inerția de a impune asupra minorilor ideologii totalitare precum cele aferente unor religii. Parlamentul canadian nu a susținut și nu a votat nici o lege anti-creștină sau anti-tradiționalistă sau repet, doar dacă asta înseamnă că creștin și tradițional este sinonim cu xenofob, totalitarism, dictatură, anti-democratic sau anti-libertate.

Eu văd Bill 89 o lege ce o aștept cu drag și în România, o lege care va pune accent pe ce vrea minorul și nu pe ce vrea tutorele pentru el.  Dacă tutorele nu e capabil să motiveze și convingă minorul să urmeze o cale sau alta fără a i-o impune, nu își merită rolul de tutore. Eu văd Bill 89 ca o lege ce a crescut vârsta de protecție a minorului de la 16 ani la 18, care a inclus servicii de prevenire a abuzurilor de orice fel la adresa minorului , etc. 

Dar ce să mai continuăm? Nu este un secret că creștinismul și majoritatea religiilor reprezintă o ideologie totalitară, xenofobă, rasistă, intrigatoare la ură și violență, etc. Nu este un secret că astfel de culte și ONG-urile cu instituțiile aferente  se vor opune legilor ce susțin educația și libertatea de gândire sau și mai rău pentru cele care protejează copiii în fața ideologiilor lor.

Ca prim argument la cele  scrise  atașez acestui articol un doc PDF cu însăși legea (Bill 89) în limba engleza (una din limbile vorbite oficial în Canada): bills_of_exchange_act_14_02

Puteți găsi mai multe pe site-ul oficial Legislative Assembly of Ontario:

Please follow and like us:
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/06/tapet-preluat-de-pe-pagina-de-tw-a-lui-Arisha-Khan.jpg?fit=1024%2C502https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/06/tapet-preluat-de-pe-pagina-de-tw-a-lui-Arisha-Khan.jpg?resize=150%2C150Maxx6. Actualități@liber cugetator,@liber-cugatatori,@MaximMarius,#bill89,#expresiadegen,#identitateadegen,#legea privind copii tineri și familia 2017,#legea89,#legeaprivindcopiitinerișifamilia2017,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#libercugetator,#libercugetatori,#protecțiaCopiluluiCanada,#regimtotalitarCanada,bill 89,expresia de gen,identitatea de gen,legea 89,legea privind copii tiniri și familia 2017,Maxim Marius,Protectia copilului Canada,regim totalitar CanadaAnul acesta liberalii din parlamentul de la Ottawa (Canada) au considerat că vechea lege a protecției copilului nu este suficient de bună așa că au schimbat-o. ONG-urile locale, pro-creștine și xenofobe au încercat să opună rezistență și atacă pe toate căile legislative modificările aduse considerându-le totalitare și că oferă...Pentru cei care știu să gândească singuri