Acum câteva luni, când s-a început adunarea de semnături pentru proiectul Coaliției pentru Familie de a modifica în Constituția Românie definiția pentru căsătorie, am afirmat de mai multe ori că sunt de acord cu ei. Și rămân și astăzi pe aceeași poziție, pentru că redefinirea căsătoriei în legea fundamentală a statului nu e un act homofob, pentru că se pot oferi alternative la fel de viabile, dar care să nu se numească căsătorie, dar pune o piedică în fața multiculturalismului liberal homofil din vestul Europei. Dar…

Deși părerea mea despre inițiativă rămâne aceeași, părerea despre cei care au inițiat-o… e jalnică. Oamenii care reprezintă pe sticlă Coaliția pentru Familie au ajuns să fie o șleahtă de homofobi, o adunătură de radicali religioși, care nu mai au nici o legătură cu realitatea, cu societatea românească, cu intimitatea și cu tot ce înseamnă toleranța predicată de religia căreia îi ridică osanale.

De ce? Pentru că trimit la înaintare oameni care susțin că Hitler, un personaj de tristă amintire din istoria mondială, a fost un om bun până la un moment dat. Pentru că aruncă în social media oameni care cer, în demența lor, recriminalizarea comportamentelor homosexuale. Pentru că în grupul de oameni care merg pe la televiziuni să susțină inițiativa au trimis reprezentantul unei organizații mafiote, mașina perfectă de propagandă a celui mai mare partid din România. Un popă adică.

Citeam acum ceva vreme păreare unui amic pe Facebook care înjura de zor Coaliția pentru Familie și nu înțelegeam de ce. Asta până am intrat, din pură curiozitate, pe pagina Coaliției din site-ul de socializare. Și am văzut manifestarea celor care îi susțin. Negarea Holocaustului, instigare la epurări politice, militantism pentru teocrație.

Coaliția și-a pierdut, încetul cu încetul, argumentația rațională, cea care conținea nu doar motive sociale, legate de conservatorismul societății românești, ci și pe cele legale și constituționale. Au rămas cu demența religioasă, cu homofobia comunistă, cu tot ce înseamnă imprimarea în ADN a unor pricipii totalitare, a unor tipare de gândire cultivate cu grijă în ultimii 70 de ani de oameni al căror interes era pura manipulare.

Drept pentru care am decis să mă abțin de la vot atunci când va avea loc referendumul. De tot. Nu, nu voi merge să anulez votul. Doar voi sta acasă. Pentru că refuz să cred că în România nu există conservatori cu rațiune, oameni care să aprecieze tradițiile fără să apuce pe drumul epifaniilor metafizice religioase. Refuz să cred că țara lui Eminescu, conservatorul considerat geniu, a lui Iorga, nu mai există nume care să poată reprezenta bunul simț fără să bată lumea cu crucea și tămâia.

P.S. A nu se înțelege că unii din tabăra cealaltă sunt prea departe de astfel de comportamente. Dar despre ei într-un articol viitor!

Facebook Comentariu
Distribuire
Please follow and like us:
https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/06/hotnews-minte.png?fit=646%2C314https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/06/hotnews-minte.png?resize=150%2C150Alin CiubotariuCugetări#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,căsătorie tradițională,Coaliția pentru Familie,definiția căsătoriei,modificare constituțieAcum câteva luni, când s-a început adunarea de semnături pentru proiectul Coaliției pentru Familie de a modifica în Constituția Românie definiția pentru căsătorie, am afirmat de mai multe ori că sunt de acord cu ei. Și rămân și astăzi pe aceeași poziție, pentru că redefinirea căsătoriei în legea fundamentală...Pentru cei care știu să gândească singuri